2010. október 07.

Vezeték nélkül is kiolvasható a hőfogyasztásmérő

Vezeték nélkül is kiolvasható a hőfogyasztásmérő

A Kamstrup új terméke, a Multical 402 kompakt hőfogyasztásmérő fűtési vagy hűtési hőfogyasztás, illetve kétirányú mérőként fűtési/hűtési hőfogyasztás mérésére alkalmas olyan rendszerekben, ahol a hőhordozó víz. A pontosan mérő, hosszú élettartamú integrált átfolyásmérő 0,6–15 m3/h méréstartományban áll rendelkezésre.

Vezeték nélkül is kiolvasható a hőfogyasztásmérő

 

 

 

A Multical 402 nagyméretű, jól olvasható kijelzőjén a pillanatnyi fogyasztás, a felhalmozott fogyasztás és a fordulónapi fogyasztás is leolvasható. A készülék különböző épületfelügyeleti rendszerekhez történő integrálhatóságát az energia és az átfolyt vízmennyiséggel arányos impulzus kimenetek teszik lehetővé.

 

 

 

Nincs szükség elemcserére

A karbantartást nem igénylő és egyszerűen telepíthető Multical 402 átfolyásmérő mozgó alkatrészt nem tartalmazó, ultrahangos elven működő készülék. Köszönhetően az új technológiának és a finoman hangolt működésnek, a telep 16 évig képes működtetni a készüléket.

 

Vezeték nélküli mérőkiolvasás

Az új hőfogyasztásmérő a mérésadatgyűjtés számos kiterjesztett funkciójával rendelkezik. A vezetékes M-busz mellett a mérő kiolvasható vezeték nélküli M-busz rendszerrel (nyílt protokollal rendelkező egyutas rádió kommunikáció). Erre a célra a Kamstrup úgynevezett Wireless M-busz Readert szállít, mely egy kézi olvasóegység, és automatikusan gyűjti az adatokat, ha a Multical 402 hőfogyasztásmérő fizikai közelségben található.

A vezeték nélküli M-busz mellett a Multical 402 egyéb vezeték nélküli kézi eszközzel (USBMeter Readerrel és a Multi Term Pro kézi terminállal) is kiolvasható. Továbbá könnyen integrálható fejlett rádió alapú mérésadatgyűjtő rendszerekbe, melyek segítségével a mérésadatok automatikusan kerülnek a szolgáltatók Mérésadat Menedzsment Rendszerébe.

 

Alacsony környezetkárosító hatás

Multical 402 a Kamstrup első olyan terméke, mely Carbon Footprint (széndioxid lábnyom) vizsgálattal rendelkezik. A széndioxid lábnyom egy termék vagy szolgáltatás teljes élettartama során keletkező széndioxid és más üvegházhatású gázok mennyisége.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog