2010. október 13.

A jövő irodáinak padlóburkolatai már ma is elérhetők

A jövő irodáinak padlóburkolatai már ma is elérhetők

Az irodai dizájn erősen befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát – az iroda megjelenését pedig alapvetően meghatározza a padlóburkolat. A Desso cég szakemberei belsőépítészekkel együttműködve fejlesztik termékeiket, melyek változatos megjelenésükkel és szerkezetükkel kiegyensúlyozottságot, melegséget és az egységesség érzetét nyújtják.

Az irodák ma már nem tekinthetők egyszerű munkahelyeknek – kulturális és társadalmi jelentőségű helyekké nőtték ki magukat, melyek alapvetően meghatározzák a munkavégzés minőségét. (Az irodai design üzletre gyakorolt hatása című tanulmány megállapította, hogy 25 százalékban a munkahelyi környezettől függ a munkával való elégedettség, ami az egyéni munkavégzést 5, a csapatmunkát 11 százalékban befolyásolhatja.) Ez a változás természetesen megnövelte a belsőépítészeti kialakítás (színek, bútorok, alaprajz és világítás stb.) szerepét is: az egykor még sablonos irodák ma már színesek és stílusosan karakteresek.

A padlószőnyeg-gyártó Desso cég szakemberei építészekkel és belsőépítészekkel együtt dolgoznak azon, hogy olyan irodai dizájnt alakítsanak ki, amely a legjobban támogatja ezeket a társadalmi és technikai változásokat. A Desso új Carpetecture kollekcióját is a mai irodai környezet elvárásainak megfelelően tervezték, a modern építészet elemeit felhasználva, így a kollekció érzelmileg kifejező, élettel teli dizájnszőnyegekből áll, amelyek a színek használatával életre keltik az építészetet, az egylégterű irodákat barátságos, otthonos környezetté alakítják.

 

A jövő irodáinak padlóburkolatai már ma is elérhetők A jövő irodáinak padlóburkolatai már ma is elérhetők

 

A Desso két új termékkel – az AirMaster nevű padlószőnyeggel, valamint a SoundMaster elnevezésű új szőnyeghátoldallal – is jelentkezett a piacon, melyek pozitívan befolyásolják az irodák belsőépítészeti kialakítást, illetve javítják az irodai környezetet.

 

Tisztább levegő

Az AirMaster szőnyeg a keménypadlóknál akár 13-szor hatékonyabban is képes megkötni a finom porszemcséket, és 4-szer hatékonyabban javítja a levegő minőségét, mint a hagyományos padlószőnyegek. A finom szemcséjű port a nagyon vékony elemi szálú fonalból képzett kiálló bolyhok kötik meg a szőnyegben, majd a porszemek az alacsonyabb rétegben található és nyitott konstrukciójú vastag szálakba süppednek. A finom por egészen addig ebben a rétegben tárolódik, amíg a porszívó el nem távolítja.

 

Alacsony zajszint

Az új fejlesztésű SoundMaster szőnyeghátoldal 60 százalékkal jobb akusztikai teljesítményt produkál, mint a szabványos padlószőnyegek – jelentősen csökkenti a kopogóhangokat a mozgalmas, nyílt terű irodákban vagy más olyan környezetben, ahol a zaj elvonhatja a figyelmet, zavaró lehet vagy károsítja az egészséget. A hagyományos szőnyegek általában 20 és 30 dB közötti kopogóhang-csökkentésre képesek. A SoundMaster speciális rétegszerkezete egyedülálló módon nyeli el, illetve szigeteli a hangokat: a SoundMaster hátoldalú modulszőnyeggel minimum +10 dB kopogózaj-csökkenés érhető el, így alkalmazásával sok esetben szükségtelenné válnak a további hangszigetelési megoldások, mint például a mennyezet hangszigetelése.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás