2010. november 15.

Nemzetközi nyilvánosságot kapnak a projektverseny győztesei

Nemzetközi nyilvánosságot kapnak a projektverseny győztesei

Magyar statikusok és építészek részvételét is várják a Nemetschek Engineering felhasználói versenyen, ami európai szintű ismertséget és akár megbízásokat is hozhat a tervezőknek. Az immár hetedik alkalommal megszervezett versengésre 2010. november 30-ig kell beküldeni az arra érdemesnek tartott projektet.

A Nemetschek Engineering User Contest 2011 versenyre olyan terveket lehet beküldeni, amelyek a Nemetschek Engineering Grouphoz tartozó valamelyik szoftverrel készültek (például a Scia, az Allplan, a Frilo és a Glaser tartozik ide – Nyugat-Európa tervezőmérnökeinek legnagyobb része e CAD-programok valamelyikét használja munkájához). A nemzetközi zsűri több kategóriában értékeli a beküldött munkákat, melyeket egy exkluzív albumban is közzétesznek. A verseny szervezői gondoskodnak arról, hogy a győztes munkák különösen részesüljenek a nemzetközi sajtó figyelmében, és kiemelt marketingtámogatást kapjanak.

A verseny színvonaláról általános benyomásokat szerezhetünk azzal is, ha belelapozunk az interneten is elérhető 2009-es albumba. Mint arról a Nemetschek Magyarország honlapja annak idején már beszámolt, a kötet 18-21. oldalán ismerős épületre lehet figyelmes az olvasó: a budapesti Vörösmarty tér 1. karakteres homlokzati elemeinek tervezői nyerték el az egyik kategóriában az első díjat abban az esztendőben. Igaz, ezek a tervek egy belgiumi irodában készültek... De természetesen semmi akadálya nincs annak, hogy hazai tervezőirodák is sikert arassanak, akár legközelebb.

A versenyről – melyre 2010. november 30-ig kell benyújtani a pályamunkákat – a Scia honlapján is találhatunk bővebb információt, és a Nemetschek Magyarország munkatársai is szívesen segítséget adnak a versenyen való indulást fontolgatóknak.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog