2010. december 21.

Az elektromos hőtárolós kályhák takarékosan fűtenek

Az elektromos hőtárolós kályhák takarékosan fűtenek

Az egyes szobák hőellátására szolgáló, vezérelhető villamos hőtárolós kályhák költségkímélő fűtési megoldást nyújtanak: üzemeltetésükkel a direkt villamos kazánokhoz képest 44 százalékos megtakarítás érhető el, de az alacsony hatásfokú kéményes, kazános rendszereknél is olcsóbban üzemeltethetők.

A Stiebel Eltron korszerű hőtárolós kályhái elegánsak, esztétikusak és bármilyen környezetbe harmonikusan illeszkedők. Takarékos és különösen halk üzemelésükhöz kényelmes szerelhetőség és kis méret társul. A 2–7 kW teljesítménnyel kapható, egyszerűen használható, megbízható és biztonságos készülékek speciális hőszigetelése nagy hőtárolási teljesítményt tesz lehetővé kis térfogatban, és pontos hőleadást a nap minden szakában. A kályhákhoz kapcsolható szabályozókon a kívánt hőmérsékletet beállítva a készülék pontosan tartja az adott hőmérsékletet.

 

Az elektromos hőtárolós kályhák takarékosan fűtenek

 

A hőtárolós kályhák kifúvó ventilátorának motorja fordulatszám-szabályozható, ezáltal elkerülhető, hogy a helyiségben zavaró légmozgás alakuljon ki. A kifújt levegőhöz a helyiség hideg levegője is hozzákeveredik, így a kályhákból távozó levegő nem forró. A Stiebel Eltron kályhák beépített töltésvezérlése az időjárás függvényében tölti a kályhát. A pontos szobahőmérséklet beállításához a készülékhez az egyszerű szobatermosztáttól a programozható változaton keresztül a beépített ventilátorok fordulatszámát fokozatmentesen állító szabályozóig többfajta típus is illeszthető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog