2011. január 17.

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

A legkülönfélébb stílusú, akár alacsony hajlásszögű mediterrán jellegű vagy tetőtérbeépítéses lakóépületek, társasházak tetőkialakításához kínál látványos és gazdaságos megoldást a Creaton 21. századi technológiával előállított, extra nagy méretű Balance és Rapido tetőcserépcsaládja.

Az építészek, a tetőfedők és a megrendelők körében egyaránt egyre kedveltebbek az extra nagy méretűnek számító kerámia tetőcserepek, amelyek a gyors beépítés lehetősége mellett szép és egyedi tetőlátványt is nyújtanak. A tégla- és rézvörös, barna, palaszürke, fekete, természetes vörös, tarkára égetett és toskana színű cserepek utólagos kezelés, illetve kémiai anyagok felhasználása nélkül készülnek, színtartóságuk ugyanakkor rendkívül hosszú.

 

Gazdaságos, látványos megoldások

A Balance tetőcserép nagy (323x500 mm-es) méretéből adódó 8,7 db/m2-es anyagigényével gazdaságos, kiváló ár-értékarányú tetők építését teszti lehetővé. Egyedi kialakítása és a kettős horonnyal biztosított vízelvezetés miatt alátéthéjazattal (tetőfóliával) már 12 fokos tetőhajlásszög esetén is biztonsággal alkalmazható. A jellegzetes lendületes hullámformájú, látványos formatervezésű tetőcserép sima, selymes felülettel rendelkezik. Nagy mérete ellenére kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas, mint nagy tetők fedéséhez.

 

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

 

Körültekintő elemkialakítás – tökéletes védelem

A Balance tetőcserép labirintustechnikával kialakított oldalhornyolása, az öt speciálisan kialakított és különösen erőteljes bordázata nagy szélnyomás esetén is megakadályozza a víz behatolását a fedés alá. A szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm eltolhatóságot tesz lehetővé a léctávolság kiosztáshoz történő optimális illeszkedés érdekében. Az átfedés húzott állapotban is megbízható, mivel az alsó horony bordázata messze a fedőhorony fölé van vezetve – mindez nagy rugalmasságot enged a tetőhajlásszögek kiválasztásában. A gyors fedést elősegíti a termék méretéhez képest magas eltolhatósági tartomány is: a fedési hosszúság 405-430 mm, míg a fedési szélesség 270-275 mm között változtatható. Az erőteljes támasztóbordák gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásról három stabil akasztófül gondoskodik. A normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett fektetési előnyök is adódnak: például a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatok és élek kialakításánál.

A Balance tetőcserép 2009-ben elnyerte a Construma Újdonság díját.

 

Robusztus megjelenés, egyedi fény-árnyékhatás

A Rapido kettősbordájú, hornyolt tetőcserép robusztus mérete eredményezi, hogy a cserépszükséglet mindössze 8,1 db/m2-re csökken. A Balance tetőcseréphez hasonlóan jellegzetes hornyolási technika, hátoldali támasztóbordák és három akasztófül gondoskodik a biztonságos függesztésről.

 

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

 

A kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk-kialakítás miatt a Rapido biztonságosan rögzíthető, míg a fejhorony-rész nagy eltolhatósági tartománya bármilyen tetőfedésnél maximális rugalmasságot nyújt. (Ennek különös jelentősége lehet tetőfelújításoknál.)

 

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

 

A kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel, a bordázott felület és a kondenzvíz-bordák maximális védelmet garantálnak a csapadék fedés alá jutásával szemben.

 

 

 

www.creaton.hu

Nagyméretű kerámiacserepek bármilyen hajlásszögű tetőre

(x)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog