2011. január 25.

Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot

Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot

Az idei építési szezonban a környezetbarát és a minőségi, tartós termékek piacán vár előretörést a Lindab, amely jelentős termelőkapacitással van jelen Magyarországon. A cég az elmúlt években új gyártósorral, új termékek piaci bevezetésével komoly befektetéseket valósított meg.

Mint a Lindab szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye írja: a gazdasági válság súlyosan érintette a hazai építőipart, sőt ezen ágazat gyengülése már 2006. óta tart, a válság idején tetőzött. De 2011-re már a kormány és a független gazdasági elemzők is 3-4 százalékos növekedést jósolnak, amely a várakozások szerint pozitívan hat majd az építőiparra is.

„A gazdasági válság pozitív hozadéka, hogy a vásárlók tudatosabbá váltak Magyarországon is” – idézi a közlemény Alyyan Nabeel, CEE régióvezetőjét, aki szerint a tulajdonosok jobban odafigyelnek épületeik állagmegóvására, és a felújításnál a tartósság és az energiatakarékosság a legfőbb szempont. Mindemellett idén tovább nő a kereslet a minőségi és környezetbarát termékek iránt. Ennek megfelelően az idei építési szezon növekedést hozhat a tartós, így hosszabb távon olcsóbb, minőségi termékek iránt.

„A minőségi anyagokkal már középtávon is igen sok költséget és idegeskedést lehet megspórolni. Mindinkább felértékelődik annak a jelentősége, hogy a vásárló megfelelő színvonalú terméket és szolgáltatást kapjon a pénzéért” – magyarázza a közleményben Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető. – „Nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen.”

Ezért a Lindab átfogó eredetiségellenőrző és -vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölése, valamint figyelemfelhívást kezdeményez a tudatos fogyasztói vásárlás érdekében. Ez a következő elemekből áll:

1. Termékazonosítás. A Lindab dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással és dokumentációval segíti és védi az építkezőket az esetleges visszaélésekkel szemben. A Lindab ezen felül ellátja termékeit az „Ellenőrzött eredet” logóval.

2. Garancia. A Lindab termékeit szintén márkaspecifikus, 15, illetve 30 évre érvényes garancialevéllel látja el.

3. Ingyenes, helyszíni Lindab Eredetiség Garancia szolgáltatás. A Lindab Expertek, azaz a cég bádogos szakértő munkatársai fogyasztói, szerelői, kivitelezői érdeklődések, igények esetén telefonon és személyesen, a helyszínen térítésmentesen segítenek és megvizsgálják, hogy a kivitelező valóban eredeti Lindab-terméket használt-e, illetve hogy szakszerűen építette-e be. Ezen szolgáltatás továbbfejlesztése fontos hangsúlyt kap az idei évben.

A közlemény felhívja a figyelmet: aki az alábbi minőségi problémákra utaló jeleket észleli, mindenképpen vegye igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen könnyen lehet, hogy a probléma oka az, hogy a megállapodással ellentétben a kivitelezés során mégsem Lindab-terméket használtak fel:

  • a terméken nincs Lindab jelölés (ez termékenként különböző- videojet, dombornyomás, etikett – részletek a Lindab weboldalán),
  • a termék nem vízzáró,
  • az elem bevonata leválik, a színe megfakul,
  • a termék alapanyaga nem Lindab.minőség (kérdezze az eladót az alapanyagról: cinkréteg van-e, milyen vastagságú, hogyan került rá a bevonat, azaz a szín),
  • a termék rozsdásodik, repedezik,
  • az anyag már kisebb fizikai hatás esetén is könnyen deformálódik,
  • a termék nem bírja el a terhelést (pl. a hó súlyát),
  • rozsdás vízlefolyás látható a falon, pl. az ereszcsatornánál,
  • a korcolt tető felhullámosodik.

A tudatos, minőségi, tájékozott vásárlással mindez megelőzhető. Ha már észlelte a hibákat, a Lindab-szakértők a helyszíni felmérésben és a hiba megállapításában akkor is segítenek, ha a hibát a nem szakszerű beépítés, vagy a nem megfelelő karbantartás okozza – hangsúlyozza a Lindab közleménye.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog