2011. január 31.

Munkavédelem az energiahatékony beruházások folyamatában – konferencia a TFH+E kiállításon

Munkavédelem az energiahatékony beruházások folyamatában – konferencia a TFH+E kiállításon

A felújítási folyamatok számos veszélyt idézhetnek elő szinte minden épülettípus esetében, a lakásfelújítástól az iparosított technológiájú épületekig. A február 16-i konferencia aktualitása, hogy a Magyar Szabványok kötelezettsége megszűnt, de a tapasztalatok szerint a munkáltatók gyakran – tudatlanságból vagy költségtakarékosságból – figyelmen kívül hagyják a jogszabályokat.

A TFH+E szakkiállításhoz kapcsolódó, a SYMA Rendezvényközpontban sorra kerülő rendezvényt szervező Paneldoctor Kft. arra vállalkozik, hogy a szakmai gyakorlata során szerzett tapasztalatok, kapcsolatok birtokában, gyakorlati példákon – ha kell, elrettentő példákon – keresztül bemutassa a munkáltatók, szakemberek számára azokat a veszélyeket, amelyek a felújítási folyamatok során előfordulhatnak.

Munkavédelem az energiahatékony beruházások folyamatában – konferencia a TFH+E kiállításon

A Paneldoctor célja a megadott témakörben a foglalkozási veszélyek és ártalmak megelőzését szolgáló tájékoztatás, továbbá a munkavédelmi célú ismeretterjesztés, képzés, továbbképzés, kutatás. Az energiahatékony beruházások száma az elkövetkezendő években ugrásszerűen meg fog nőni (a jelenlegi 25 ezer lakásegységről 3 év alatt közel 200 ezer lakásegységre… Forrás: NFM). A jelentősen növekvő felújítási folyamatokkal együtt nagyságrenddel megnőhet a munkabiztonsági és munkaegészségügyi problémák száma. A konferencia e problémák megelőzését, a vállalkozások felkészülésével együtt segíti elő.

A konferencia tematikája alapján olyan munkavédelmi ismeretanyag jön létre, amely – az OMMF jóváhagyása után – a közoktatásban megjelenve, korszerű formában segítheti a pedagógusok és a munkavédelemben érintett társadalmi és munkavállalói szervezetek munkáját. Olyan tudás és információ birtokába juthatnak tehát a konferencia résztvevői, amelyekkel élni tudnak a piaci verseny során, és a „zavarosban halászó” vállalkozásokkal szemben védettebbek lesznek.

A konferencia résztvevői között értékes ajándékokat sorsolnak ki a Paneldoctor Kft. és partnerei felajánlásának köszönhetően.

További információk, részletes program és jelentkezési lehetőség itt található.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog