2011. március 15.

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

A szilárd tüzelőanyagokat (szén, széndara és tűzifa) égető kandallókhoz és kályhákhoz tervezett saválló Domus agyagkerámia füstcsőrendszer sem külső burkolatot, sem külön hőszigetelést nem igényel, így a hagyományos kéményeknél sokkal kisebb helyet igényelve és rendkívül gyorsan felépíthető.

Az olasz Gruppo Effe2 S. p. A. által gyártott, szilárd tüzelőanyagok füstgáz-elvezetésére alkalmas Domus füstcső 22 cm átmérőjű, 5 méter magas komplett kéményrendszer, mely kondenzációs kezdőelemet, tisztítónyílással ellátott elemet, 1 bekötő- és 8 darab füstcsőelemet, valamint kerámia fedkőelemet tartalmaz. Más megoldásokkal ellentétben a Domus füstcső nem igényel téglából vagy betonelemekből készült burkolatot, illetve expandált agyagtömbökből álló réteget, így a 22 cm átmérőjű füstelvezető csatornával szerelt füstcső külső mérete csak 30x30 cm.

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

 

A Domus füstcső fokozottan hő- és tűzálló termék, és ellenáll a koromtűznek. A füstben található savaknak – ideértve a szén égésekor felszabaduló szulfátokat – is ellenálló füstcső 200 és 600 ºC közötti hőmérsékletű füst elvezetésére alkalmas.

A füstcső beépítése egyszerűen és gyorsan elvégezhető: összeszerelésekor mindössze különleges habarcs segítségével egybe kell fogni a különböző elemeket, majd a cső szükség szerint rögzítendő az épület falához.

Vékony faluknak és viszonylag kis súlyuknak köszönhetően az Effe2 füstcsövek gyorsan összegyűjtik a hőt és rövid idő alatt elérik a jó huzatot. Ezért lehetséges, hogy az épületek belsejében felszerelt füstcsövek nem igényelnek kiegészítő szigetelést, szemben a hármas falú füstcsövekkel, melyeket ásványgyapottal szigetelnek. Az Effe2 füstcsőnél a füst hője közvetlenül átadódik magára a csőre, ennek következtében a környező térre; ily módon visszanyerve a füstben lévő hőenergia egy részét. A Domus kitűnő megoldást nyújt szilárd tüzelőanyaggal fűtött passzívházakhoz is.

Az Effe2 cég 40 év garanciát vállal a füstcsövekre.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog