2011. március 15.

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

A szilárd tüzelőanyagokat (szén, széndara és tűzifa) égető kandallókhoz és kályhákhoz tervezett saválló Domus agyagkerámia füstcsőrendszer sem külső burkolatot, sem külön hőszigetelést nem igényel, így a hagyományos kéményeknél sokkal kisebb helyet igényelve és rendkívül gyorsan felépíthető.

Az olasz Gruppo Effe2 S. p. A. által gyártott, szilárd tüzelőanyagok füstgáz-elvezetésére alkalmas Domus füstcső 22 cm átmérőjű, 5 méter magas komplett kéményrendszer, mely kondenzációs kezdőelemet, tisztítónyílással ellátott elemet, 1 bekötő- és 8 darab füstcsőelemet, valamint kerámia fedkőelemet tartalmaz. Más megoldásokkal ellentétben a Domus füstcső nem igényel téglából vagy betonelemekből készült burkolatot, illetve expandált agyagtömbökből álló réteget, így a 22 cm átmérőjű füstelvezető csatornával szerelt füstcső külső mérete csak 30x30 cm.

Kerámiakémény, mely nem igényel külső burkolatot

 

A Domus füstcső fokozottan hő- és tűzálló termék, és ellenáll a koromtűznek. A füstben található savaknak – ideértve a szén égésekor felszabaduló szulfátokat – is ellenálló füstcső 200 és 600 ºC közötti hőmérsékletű füst elvezetésére alkalmas.

A füstcső beépítése egyszerűen és gyorsan elvégezhető: összeszerelésekor mindössze különleges habarcs segítségével egybe kell fogni a különböző elemeket, majd a cső szükség szerint rögzítendő az épület falához.

Vékony faluknak és viszonylag kis súlyuknak köszönhetően az Effe2 füstcsövek gyorsan összegyűjtik a hőt és rövid idő alatt elérik a jó huzatot. Ezért lehetséges, hogy az épületek belsejében felszerelt füstcsövek nem igényelnek kiegészítő szigetelést, szemben a hármas falú füstcsövekkel, melyeket ásványgyapottal szigetelnek. Az Effe2 füstcsőnél a füst hője közvetlenül átadódik magára a csőre, ennek következtében a környező térre; ily módon visszanyerve a füstben lévő hőenergia egy részét. A Domus kitűnő megoldást nyújt szilárd tüzelőanyaggal fűtött passzívházakhoz is.

Az Effe2 cég 40 év garanciát vállal a füstcsövekre.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog