2011. április 09.

A Váci Greens „A” épülete BREEAM Excellent minősítést kapott

A Váci Greens „A” épülete BREEAM Excellent minősítést kapott

A budapesti Váci úton épülő Váci Greens irodapark „A” épülete kiérdemelte a BREEAM Excellent minősítést. A „kiváló” szint elérése fontos lépés a fejlesztés számára, és egyben elismerése a Váci Greens környezettudatos megoldásainak – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A BREEAM (Building Research Estabilishment Environmental Assesment Method) világszerte elismert környezeti minősítő rendszer az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja nemzetközi sztenderdek szerint. A rendszer fenntarthatóság, funkcionális harmónia és komfortérzet szempontjából egyaránt elemzi az épületfejlesztést. A már építés alatt álló Váci Greens építészeti koncepciója és tervei, valamint kiemelkedően fenntartható és környezettudatos megoldásainak köszönhetően érte el a BREEAM Excellent minősítési szintet.

„A Váci Greens fejlesztői csapata vallja, hogy az üzleti életben presztízsértékű a valódi környezettudatosság” – idézi a közlemény Borbély Zoltánt, Atenor Group Hungary projektigazgatóját – „A Váci Greens-t úgy építjük fel felelős bérlőink számára, hogy egyedülálló megoldásai ’kulcsrakészen’ biztosítsák az energiatakarékos hétköznapokat.”

A Váci Greens „A” épülete BREEAM Excellent minősítést kapott

A Váci Greens

A Váci Greens irodapark a 2010-2012-es időszak legnagyobb budapesti irodaprojektje. Az öt épületből álló fejlesztés több mint 300 méter hosszú Váci útra néző fronttal épül fel, és látványos közösségi parkkal hoz megújulást a környék életébe. Az építési munkálatok 2010 decemberében megkezdődtek. Elsőként három különálló épület születik meg, majd ezt két további követi, a főváros jövőbeli irodapiaci trendjeitől függően. Az elhelyezkedés és láthatóság szempontjából egyedülálló Váci Greens első irodaházát (a Váci Greens "A"épületét) várhatóan 2012 őszén adják át. A következő épületek átadását a fejlesztő 1-1,5 éves ütemezéssel tervezi.

 

Az épületminősítési rendszerekről (BREEAM, LEED) többet is megtudhatunk a HuGBC és kiadónk közös rendezvénysorozatán, az Öko-logikus építészet konferenciasorozaton.

 

Az Atenor Group

A közel 100 éves múltú belgiumi gyökerű vállalat több mint 20 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban, ez idő alatt több mint 30 kiemelkedő volumenű fejlesztést valósított meg Brüsszelben és Luxemburgban. A cégcsoport Közép-Európai képviseleteit 2007-ben hozta létre, kiemelten Magyarországra és Romániára összpontosítva.

hírlevél-feliratkozás

épjog