2011. április 22.

ÉMSZ Regionális Szakmai Napok - 2011

ÉMSZ Regionális Szakmai Napok - 2011

SZIGETELÉSEK,
HOMLOKZATOK,
TETŐK

környezettudatosság,
energiatakarékosság

Szövetségünk, az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége lassan negyed évszázados korba lép. A szervezet létrejöttét a szakma jobbításának igénye hozta létre. A szakképzés, oktatás, szakmai fórumok szervezése meghatározó tevékenységünk a mai napig a víz-, hő- hangszigetelések, tetőfedések és bádogos munkák területén. Tagjaink körében megtalálhatóak az oktatók, szakértők tervezők, a szakipari kivitelezők és az anyaggyártó cégek alkalmazástechnikai képviselői is. Ez a hármasság teszi lehetővé, hogy kiadványaink, szakmai programjaink lehetőleg minél szélesebb látószöggel és látásmóddal közelítsék meg a szakmai problémákat.

Regionális szakmai napjainkat másfél évtizede folyamatosan szervezzük. Szakmai napjainkon a felvezető előadásokat az Építésügyi Minőségellenőrző és Innovációs Nonprofit Kft és alkalmanként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Épületszerkezettani Tanszék) oktatói tartják.

Bemutatjuk az Év Tetője Nívódíj Pályázat régiós nyertes munkáit. Ismertetjük az ÉMSZ PVC és műgumi anyagú csapadékvíz szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai című új kézikönyvünket.

Az előadások a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, megújuló (zöld) energiák és energetika - energiahatékonyság szempontjából közelítik meg mindhárom szekció témakijelöléseit. Az első szekció az energetika, megújuló energiaforrások, nemzetközi és hazai kutatási eredményeivel és hazai szabályozási kérdéseivel foglalkozik. A konzultációt követően a magastetők és homlokzatok, a harmadik előadás részben pedig a lapostetők víz-, hő- és hangszigetelési kérdéseivel foglalkozunk a fenti szempontok szerint. A professzori előadásokat a gyártó cégek alkalmazás technikusai, mérnök kollégái ismertetői követik. Az egyes előadás blokkok között és az utolsó előadást követően is konzultációs lehetőséget biztosítunk a résztvevő vendégek részére.

A rendezvénysorozat akkreditált, a MÉK és az MMK tagjai is 2-2 kreditpontot kapnak részvételük esetén.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog