2011. június 15.

Gumilánctalpas gépekkel a korábban megközelíthetetlen helyek is hozzáférhetők

Gumilánctalpas gépekkel a korábban megközelíthetetlen helyek is hozzáférhetők

Egyedi igényeket kielégítő gépek magyarországi forgalmazását kezdte meg a közelmúltban a Körmendi Kft.: a cég az olasz gyártmányú Hinowa gépekkel bővítette kínálatát, melyek között gumilánctalpas személyemelők és targoncák, minikotrók, homlokrakodók és minidömperek találhatók.

Gumilánctalpas személyemelők

A Hinowa gumilánctalpas személyemelők a 8 és 23 méter közötti emelési magasságú tartományt fedik le. A gépek közös jellemzője a fokozott munkabiztonság, a kis önsúly ellenére nagy teherbírás, valamint a könnyű és gazdaságos üzemeltethetőség.

 

Gumilánctalpas gépekkel a korábban megközelíthetetlen helyek is hozzáférhetők

 

A Hinowa legújabb fejlesztésű Lightlift 14.72 személyemelőjével 14 méteres magasságig lehet dolgozni. Az eszköz önsúlya mindössze 1400 kg, így akár B kategóriás jogosítvánnyal vezethető kisteherautóval is a munkaterületre szállítható. A gép rámpák segítségével a saját „lábain” száll le, és automatikusan munkapozícióba áll. A gém 360°-ban képes körbefordulni, és a csuklópontok körüli szabad gémelfordulásoknak köszönhetően a legnehezebben megközelíthető helyek is elérhetők vele.

 

Gumilánctalpas minidömperek

A minidömperek önsúlyukhoz képest kiemelkedő szállítási kapacitásokkal bírnak: a mindössze 400 kg-os Hinowa HS850-es minidömper például akár 850 kg-os terhet is képes elszállítani, míg a HS1100-es 465 kg-os önsúlyához 1100 kg-os hasznos teherbírás párosul. A dömperek opcionális tartozékaikkal valóságos gépesített szállítóeszköz-arzenállá alakíthatók. A megfelelően kiválasztott eszközök hadra fogásával akár 5-10 fős brigádok munkája váltható ki pusztán egyetlen gépkezelő foglalkoztatásával.

 

Gumilánctalpas gépekkel a korábban megközelíthetetlen helyek is hozzáférhetők

 

A minidömperek kis méretüknek és gumilánctalpaiknak köszönhetően olyan helyekre is eljutnak, amelyek hagyományos építőgépekkel és szállítójárművekkel megközelíthetetlenek.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog