2011. június 17.

Kontrollált szellőztetéssel energiatakarékos a légcsere

Kontrollált szellőztetéssel energiatakarékos a légcsere

A tárt ablakokon történő szellőztetéssel távozik a pára, a gőz, a rossz szag, a bútorokból, falakból kipárolgó festékgőz, de a friss levegővel együtt betessékeljük a port, a kormot, a virágport, és beáramlik a zaj is. Kontrollált szellőztető berendezésekkel azonban környezetbarát, energiatudatos módon tehető egészségessé az otthon levegője.

A kontrollált szellőztető berendezések optimális légcserét végeznek, egész nap friss, tiszta levegőt teremve az egész lakásban – az ablakok kinyitása nélkül is. A készülékek szűrője nemcsak a port nem engedi a helyiségekbe, hanem a polleneket és a mikroszkopikus méretű élőlények többségét sem.

A napi 24 órás, észrevétlen légcserét teremtő készülékek üzemelési költségeitől sem kell tartani, hiszen alkalmazásukkal télen a meleg nem távozik – a nyitott ablakokon – a helyiségekből, mintegy hússzor annyi hőt megtakarítva ezzel egy év alatt, mint amennyi áramot fogyasztanak. Így akár 20–50 százalékkal is csökkenhetnek a fűtési kiadások.

A kontrollált szellőztető berendezés elszívással és befújással nagyon lassú légcserét biztosít, ahol a levegő áramlását nem is lehet érzékelni. Ehhez ki kell alakítani az elszívó- és befújónyílásokat, valamint ki kell építeni a csőhálózatot, amin át a levegő áramlik. (A kialakítandó csőhálózat a lakás méretétől, beosztásától, a családtagok számától, életviteli szokásaiktól függ.) Maga a szellőztető berendezés egyszerűen csatlakoztatható az elkészült csőhálózatra.

 

Kontrollált szellőztetéssel energiatakarékos a légcsere
Hővisszanyerős szellőztető berendezés hangcsillapítókkal
és vizes utófűtő/utóhűtő kaloriferrel

 

Kontrollált szellőztetéssel energiatakarékos a légcsere
Légtömören szerelt légcsatornarendszer gumi tömítőgyűrűs Lindab Safe elemekkel

 

hírlevél-feliratkozás

épjog