2011. október 07.

Üvegfóliákkal jelentős mennyiségű energia takarítható meg

Üvegfóliákkal jelentős mennyiségű energia takarítható meg

Az akár utólagosan is az üvegfelületekre vihető Bruxsafol fóliák kitűnő minősége a különleges gyártási technológia, a speciális anyagösszetétel és szerkezeti felépítés eredménye. Az üvegfóliák optikai tisztaságban, megjelenésükben, élettartamukban és színstabilitásban kiemelkednek a hasonló termékek közül.

A legtöbb napfényvédő fóliát úgynevezett gőzöléses eljárással fémezik: hajszálvékony poliészter hordozófóliára alumíniumot gőzölnek fel. Ezzel az eljárással a fémréteg csak a fólia felületén tapadhat meg, így bizonyos mechanikai vagy kémiai hatások következtében részleges fémleválás (demetallizáció) következhet be. Ezzel szemben a Bruxsafolnál évtizedek óta alkalmazott high-tech katódporlasztásos gyártási eljárás során a fémrészecskéket molekuláris nagyságban beágyazzák a hordozóanyagba, tehát nincs a felületen olyan réteg, ami idővel leválhatna. A katódporlasztásos eljárással készített üvegfóliák optikai tisztaságban, megjelenésben, élettartamban és színstabilitásban is felülmúlják társaikat.

 

Üvegfóliákkal jelentős mennyiségű energia takarítható meg

 

Az épületfóliák fajtái

• Betekintésgátló és dekorációs fóliák – különféle mértékben fényáteresztő, illetve átlátható, opálosított termékek.

• Biztonsági (betörésvédelmi, szilánkos törés ellen védő, illetve tűzvédelmi) fóliák – a Bruxsafol biztonsági fóliák nagy rugalmassággal és szakítószilárdsággal rendelkeznek, többszörösére növelve az üvegfelületek erősségét.

• Sugárzás ellen védő fóliák – a reflexió árnyékolásával a Bruxsafol fóliák csökkentik az elektromágneses sugárzás hatását.

• UV-védelem – az UV-védőfóliákkal bevont üvegek csaknem száz százalékosan kiszűrik az UV-sugárzást.

• Hővédelmi fóliák – a Bruxsafol fóliák intenzív védelmet nyújtanak a túlzott beltéri felmelegedéssel, a vakító fényekkel és az UV sugárzással szemben. Az újgenerációs árnyékoló fóliák – típustól függően – kiszűrik a felmelegedésért felelős infravörös sugárzás akár 95, illetve a káros ultraviola sugárzás akár 99,9 százalékát. A napfény elleni védőfóliák csökkentik a hősugárzást, alkalmazásukkal nyáron 6-8 °C-os helyiség hőmérséklet csökkenés is elérhető, míg télen az ablakok felületéről jelentős mennyiségű hőt vernek vissza a helyiségbe, 4-44 százalékkal csökkentve a belső meleg ablakokon keresztül történő távozását.

• Kombinált funkciójú fóliák – a hő- és UV-védelemről, valamint a biztonságról is gondoskodó termékek.

 

Bruxsafol üvegfóliák telepítése

A fóliák alkalmazásának előnye, hogy nemcsak az üvegfelületek gyártásakor vagy beépítésekor, hanem utólagosan telepítve is alkalmazhatók, az ablakkeretek és üveglapok kivétele és kicserélése nélkül. A Bruxsafol üvegfóliák segítségével az üvegfelületek jellemzői az üvegcserénél lényegesen kisebb ráfordítással javíthatók.

hírlevél-feliratkozás

épjog