2011. november 18.

Vízhígítású mágneses festék beltéri alkalmazásra

Vízhígítású mágneses festék beltéri alkalmazásra

A Tikkurila Magnetic-kel festett felületeken bármilyen mágnes megtapad. A száraz beltéri (beton-, gipszkarton, faforgács és glettelt) felületekre ecsettel, illetve hengerrel felhordható, hígítást nem igénylő festék eredetileg grafitszürke színű, de bármilyen vízhígítású Tikkurila falfestékkel maximum 2 rétegben átfesthető.

A festendő felület legyen száraz, tiszta és minden szennyeződéstől (zsír, olaj, piszok, egyéb leváló részek) mentes. A repedések, lyukak kijavítását, illetve az egyenetlen felületek elsimítását a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal kell elvégezni, régi felületeket pedig ajánlott Feelings Univerzális Alapozóval kezelni.

A festéket használat előtt és közben érdemes alaposan felkeverni, majd két rétegben rövid szőrű ecsettel vagy hengerrel felhordani. A rétegek között meg kell várni a száradási időt, ha szükséges, egy nap múlva javíthatók a hibák. A mágneses festék felhordása után néhány hétig óvatosan kell bánni a felülettel, mert normális körülmények között a festék nagyjából egy hónap alatt éri el a végleges keménységet és ellenálló képességet.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog