2013. május 19.

30 centiméteres falvastagsággal is készíthető A+ energiaosztályú épület

30 centiméteres falvastagsággal is készíthető A+ energiaosztályú épület

Az IsoShell falazati rendszer különlegessége a speciális falazóelemekben rejlik: a külső és belső, hatékonyan hőszigetelő kéreggel rendelkező nútrendszeres elemekkel ragasztóanyag nélkül, Lego-szerűen építhető a fal. E falazóelemeket a falazáskor betonnal öntik ki – a szilárd betonmag masszív, a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezetet ad.

Az innovatív IsoShell rendszerrel a szerkezetépítési munkák gyorsan, precízen és gyakorlatilag törmelékmentesen végezhetők, egyetlen munkafázissal hőhídmentesen hőszigetelt, masszív, 15 cm vastag folyamatos betonmaggal rendelkező teherhordó falszerkezetet építve. A falazóelemek – speciális műanyagból készülő, rugalmasságukat akár -40 °C-ig megőrző – átkötőbordái betonozáskor a legkisebb ellenállást tanúsítják a folyékony betonnal szemben, meggátolva a betonmag fészkesedését.

A rendszer alappillére a 35 cm magas, 25, 30, 35 és 40 cm vastagságban kapható falazóelem. A falazóelemek alsó és felső, valamint az egyedi hossztoldást (fecskefarok illesztést) is lehetővé tevő nútrendszerének köszönhetően ragasztóanyag nélkül építhető a fal. A nútok gondoskodnak a hőhídmentes toldásról, a kiegészítő elemek (zsilipelem, parapetelem stb.) segítségével pedig a falsarkok, falvégződések és a parapetlezárások oldhatók meg úgy, hogy a rendszer egységes, megszakítás nélküli hőszigetelő pajzsot hozzon létre az épület körül.

A nyílások áthidalására áthidalóelem szolgál, mely speciális nútos kialakításának eredményeként szerves részét képezi a falazórendszernek. Gondos formatervezése lehetővé teszi a nyílászárók kávás beépítését, illetve az alsó hőszigetelő kérgének a parapetelem segítségével 10 cm-re való növelését.

30 centiméteres falvastagsággal is készíthető A+ energiaosztályú épület

A koszorúelem segítségével a falazat és a födém hőhídmentesen csatlakoztatható. A koszorúelem bármilyen monolit- vagy előregyártott födémmel alkalmazható 25 cm szerkezeti vastagságig. A bordák kialakítása alkalmas a betonvasak fogadására, illetve a koszorúelem elmozdulás elleni rögzítésére a betonozás idejére. Kiegészítője a magasítóelem, amely a belső teherhordó falak felső síkját hivatott síkba hozni a födém alsó síkjával.

Az IsoShell falazóelemek és kiegészítőik energiahatékony és időtálló megoldást nyújtanak – a rendszer megfelel az A+ vagy akár a passzívházak energetikai követelményeinek is.

hírlevél-feliratkozás

épjog