2015. augusztus 03.

A CRH Részvénytársaság lezárta a Holcim Észak-Duna régió megvásárlását

A CRH Részvénytársaság lezárta a Holcim Észak-Duna régió megvásárlását

A nemzetközi építőanyagipari csoport, a CRH Részvénytársaság a mai napon jelentette be, hogy befejeződött a Holcim Észak-Duna régió (Holcim Bécs, Holcim Szlovákia, Holcim Magyarország Kft., Ecorec, TransPlus és Pultrans) felvásárlása.

A tranzakció egy világméretű megegyezés részeként jött létre, melyben a CRH 6,5 milliárd euro értékben vásárolt meg bizonyos vagyontárgyakat a Lafarge és a Holcim csoporttól. A mai nap fontos mérföldkő a Holcim Észak-Duna régió számára, melyben az eddigi legnagyobb tranzakció részeként a szlovák, a magyar és az osztrák érdekeltségei csatlakoznak a CRH Csoporthoz. A CRH ezen üzleti döntése a régióban elért kiemelkedő eredményekbe vetett egyértelmű bizalmát jelzi. A CRH részeként, az újonnan megvásárolt cégek hozzáférést kapnak a közös tudásanyaghoz, a legjobb gyakorlatokhoz, a szélesebb CRH csoport szakértelméhez és innovációihoz.

Albert Manifold, a CRH Részvénytársaság vezérigazgatója így fogalmazott: „Szeretettel üdvözöljük a mai napon a CRH-hoz csatlakozó 15 ezer új munkatársunkat. Szaktudásukat és tehetségüket a meglévő munkatársi bázisunk erejével egyesítve, a CRH egy lépéssel közelebb kerül azon céljához, hogy a világ vezető építőanyagipari vállalatává váljon. A most megvásárolt üzletrészek földrajzilag kiválóan illeszkednek a CRH jelenlegi működéséhez és saját területükön mind kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezen magas minőségű üzletrészek intergrációja – melyekre a megfelelő időpillanatban, vonzó értéken tettünk szert – erősíteni fogja a jelenlétünket néhány kulcsfontosságú piacon, emellett új platformokat biztosít a stratégiai növekedéshez. Növekedésünk elősegíti majd hatékonyságunk fejlesztését, az innováció felgyorsítását és vevőink számára még kiválóbb szolgáltatás nyújtását”.

Globálisan a tranzakció megduplázza a CRH cementtermelési kapacitását és kibővíti kavics- és a készbeton-portfólióját. Ennek eredményeképpen a CRH lesz a világon a harmadik legnagyobb szereplő az építőanyag piacon és második az adalékanyag-gyártók területén.

 

A globális tranzakció részeként megszerzett üzletekrészek az alábbiakat tartalmazzák:

  • a legnagyobb közép-kanadai cementgyártót, mely kiválóan illeszkedik a CRH meglévő amerikai építőanyag üzletéhez, egyben megerősíti a CRH kulcsfontosságú észak-amerikai régiós pozícióját;
  • a legnagyobb cement és adalékanyag érekekeltségek Nyugat-Európa három legnagyobb piacán, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban;
  • vezető cement- és adalékanyag-gyártó vállalatokat Közép- és Kelet-Európa (CEE) növekvő régióiban, egy erős régiós klaszter kialakítását teszi lehetővé, amivel a CRH válik az első számú építőanyagipari vállalattá Közép- és Kelet-Európában;
  • piacralépési pozíciót két feltörekvő gazdasági régióban, Brazilíában és a Fülöp-szigeteken (a tranzakció lezárása függvényében).

A 685 helyszínen és 11 országban újonnan szerzett működő egységeket a CRH a vezérigazgató és egy senior operatív csoport által közvetlenül felügyelt jelentési struktúrába integrálja. A 15 ezer új munkatárssal a CRH létszáma 91 ezerre nő. A CRH részvényesei még 2015 márciusában jóváhagyták a tranzakciót, az Európai Bizottság jóváhagyása pedig áprilisban történt meg.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás