Busscher

2021. március 25.

A koronavírussal szemben ellenálló falfesték

A koronavírussal szemben ellenálló falfesték

A németországi Dörken vállalat elsőként kínál olyan környezetbarát falfestéket, amely bizonyítottan ellenálló a koronavírussal szemben, és ezzel szinte teljesen kizárja a falfelület érintéséből adódó fertőzést.

A 2020-as évre világszinten rányomta bélyegét a koronakrízis. A hétköznapi életben és az egészségügyi szektorban a higiéniai követelmények jelentősen megnövekedtek és szigorúbbá váltak. Ez eggyel több ok arra, hogy a vélt másodlagos kórokozótelepeket, mint falakat és mennyezeteket górcső alá vegyük. Ezek ugyanis komoly támadási felületet jelentenek a nem kívánt szennyeződések tekintetében: elegendő egy rövid érintés a kórokozók, mint pl. a koronavírus kézzel való átvitelére a nyálkahártyákra.

 

Minősített beltéri bevonat

A Dörken cég Lucite MultiResist Pro termékével világszinten elsőként kínál környezetbarát, bevizsgált falfestéket, mely nem pusztán a baktériumokkal és penésszel szemben ellenálló, hanem a vírusokkal szemben, többek között az úgynevezett burkos koronavírussal szemben is (az ISO 21702:2019 szabvány szerint). Mindössze 24 óra elteltével a kórokozók, így pl. a koronavírus sem mutatható ki a felületén, így ezzel kizárható a szennyezett falfelületeken keresztüli fertőzés veszélye. Mindezt úgy biztosítja, hogy a termék gyártásakor semmilyen konzerváló anyagot nem használnak, nem adnak hozzá az élő szervezetekre káros biocid hatóanyagokat. A speciális falfesték további előnye, hogy ellenáll a fertőtlenítőszerekkel szemben is (DIN EN ISO 2812-1 szerint), így a gyakori felületi fertőtlenítő törlések sem befolyásolják a festék megjelenését. A falfestéket független és akkreditált szervezetek ellenőrizték a legaktuálisabb higiéniai szabványok szerint.

 

Festékkel a biztonságért

Különösen a nagy kórokozóterhelésnek kitett területeken, mint kórházakban, idősotthonokban vagy orvosi rendelőkben, ahol folyamatosan sok beteg vagy ápolásra szoruló ember tartózkodik, a lehető leghatékonyabban el kell kerülni a fertőzés veszélyét. Ugyanakkor az olyan közintézményekben is, mint óvodák, iskolák vagy irodák, szintén komoly következményei lehetnek a koronavírussal való fertőzésnek.

A koronavírussal szemben ellenálló falfesték

A Dörken Lucite MultiResist Pro tulajdonságainak köszönhetően mindezen területeken biztonságosan alkalmazható és – a konzerválóanyagok és biocidok elhagyásának köszönhetően – felhordás közben semmilyen módon nem zavarja a létesítmény üzemszerű működését.

A Lucite MultiResist Pro nemcsak ragyogó fehér, hanem bármely más színt is kölcsönözhet a beltéri falfelületeknek, mennyezeteknek. Több mint 100 000 színárnyalatban érhető el a RAL, NCS színkártyák és más, kereskedelmi forgalomban elérhető színkártyák színeiben, így kiválóan megfelel a kreatív színkialakításhoz. A váróhelyiségekben kellemes atmoszférát teremt, a betegirányítás területén biztonságos és érthető tájékozódási segédeszközként szolgálhat.

Kapcsolat:

www.kerimpex.hu/kapcsolatok/

www.premiumcolor.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo