2014. február 02.

A légszűrő a füstöt és az illatanyagokat is összegyűjti a levegőből

A légszűrő a füstöt és az illatanyagokat is összegyűjti a levegőből

Az SA légtisztító berendezés megszabadítja az áthaladó levegőt a kellemetlen illatoktól, dohányfüsttől és koromtól, allergiát okozó anyagoktól (por, penész, pollen, atka), gombaspóráktól, bakteriális kórokozóktól, a lebegő finom portól (0,001 µm alatt is), rostszálaktól, egyes vegyi anyagok gőzeitől, illetve a radioaktív radonmolekuláktól.

A szabadalommal védett, magyar fejlesztésű SupAir technológiával működő SA légtisztító berendezések a tisztítandó levegőt ventilátor, így zaj nélkül, magas hatásfokkal, alacsony teljesítményfelvétel mellett, cserélendő szűrőbetét és mozgó alkatrész nélkül, minimális meghibásodási lehetőséggel tisztítják és áramoltatják. A széria- és egyénileg méretezett kivitelű készülékek kifejezetten ajánlottak allergiával, légzési gondokkal küzdők számára, lakossági, ipari és egészségügyi légterek teljes körű tisztítására.

A légszűrő a füstöt és az illatanyagokat is összegyűjti a levegőből

 

A szabadalmaztatott technológia

Az SA áttöltéses rendszerű légtisztító berendezés az aeroszol- és porrészecskéket, illetve a légszennyező molekulákat elektromos töltéssel látja el, a töltött részecskéket elektromos térben felgyorsítja és azokat koagulálja (összetapasztja), majd az így felhizlalt szemcséket gyűjtőelektródákon leválasztja. A készülék eközben a szennyező részecskékkel együtt magát a levegőt is áramló mozgásba hozza. Az áramlás irányára merőlegesen szerelt, ellenkező polaritású elektródák felváltva helyezkednek el az áramlási térben, ezért ezek környezetében polaritásváltás, áttöltés jön létre, ami az „apró” aeroszolok és molekulák összetapadását eredményezi. Ennek hatására akár a 0,1-0,001 µm alatti méretű részecskemolekulák is leválnak az áthaladás során, egyben – a feszültség hatására – szétbomlanak a szerves vegyületek, az allergén szerves részecskék, de a csírák, vírusok és baktériumok legtöbbje is.

Az átalakult atomszerkezetű koagulátumokká összetapadt aeroszol részecskék a földelt elektródán (a külső burkolat belső oldalán) válnak le. A készüléket a helyi, üzemi viszonyoknak megfelelően – a szennyezettség mértékétől függő időközönként – meg kell tisztítani a lerakódásoktól.

 

A SupAir technológia előnyei:

  • a szennyeződéseket elöli, a kiszűrésükön túl azok kémiai szerkezetét is átalakítja;
  • ionizátor hatású, azaz a szűrt levegőt negatív ionokkal dúsítja, amely ionok a készüléket elhagyva további szennyeződéseket semlegesítenek, ezzel is fokozva a tisztító hatást;
  • az ionizátorokkal ellentétben a semlegesített szennyeződéseket ki is vonja a légtérből;
  • a készülék kilépő elektródája a kedvező élettani hatású ionizáláson túl ionizált oxigénnel, ózonnal is dúsítja a kilépő levegőt, mely erős fertőtlenítő hatással bír;
  • amiben a SupAir jelentősen felülmúlja piaci vetélytársait, az a radon és a 0,001 μm alatti részecskék szűrése, a mozgó alkatrésztől mentes egyszerű felépítés, a hangos ventilátortól és cserélendő szűrőbetéttől való mentesség, a beépíthetőség, a bővíthetőség, az egyedi fejlesztési és távfelügyeleti lehetőség, az igen alacsony teljesítményfelvétel és a magas energiahatékonyság.

A légszűrő a füstöt és az illatanyagokat is összegyűjti a levegőből 

Mérési eredmények

Az általános célra fejlesztett 10 elektródás SA-100 készülék a rajta való egyszeri áthaladás során az átáramló levegő füsttartalmának 100 százalékát, baktériumtartalmának 80 százalékát, gombaspóra tartalmának 100 százalékát kiszűri. Az egészségügyi alkalmazásokra ajánlott 12 elektródával szerelt SA-100E készülékkel azonban a baktériumtartalom is teljesen leválasztható már egyszeri áthaladás során. A légtér tisztulása alatt, a készülék huzamos működtetése során, a helyiség levegője értelemszerűen többször is áthalad a készüléken, ami drasztikusan csökkenti a szennyezések kiülepedési idejét, kimagasló CADR (dohányfüstre nézve például 400 feletti) értékeket biztosítva az eszköznek.

hírlevél-feliratkozás

épjog