2012. február 01.

A pályaválasztó fiatalok figyelmét a mérnöki munkára irányíthatja

A pályaválasztó fiatalok figyelmét a mérnöki munkára irányíthatja

A látványos kiállítás a magyar mérnöki tudás, a mérnöki innováció legjelentősebb múltbeli eredményei mellett fölsorakoztatja és bemutatja a mai találmányokat, a nemzetközi elismerésben részesült instrumentumokat, tárgyakat.

2012. február 12. és 14. között második alkalommal rendezik meg a „Kreatív Magyarország – Mérnöki tudás – Múlt, jelen, jövő” című kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épület Aulájában.

A kiállítást szervező és megálmodó mérnöki társadalom – a korábban Brüsszelben kiállított anyagot kibővítve –a hazai közönség előtt is bemutatja a kiállítást, amelynek célja, hogy – először Budapesten, majd később több vidéki helyszínen is – elsősorban a fiatalok számára közkinccsé tegye a magyar mérnökség eddig elért eredményeit. A Brüsszelben bemutatott tárlat a magyarországi helyszíneken kiegészül az informatikai szakterülettel.

A kiállítás a magyar mérnöki tudás, a mérnöki innováció legjelentősebb múltbeli eredményei mellett fölsorakoztatja és bemutatja a mai találmányokat, a nemzetközi elismerésben részesült instrumentumokat, tárgyakat. A látványos tárlat minden érdeklő számára élményforrás lehet, és felkeltheti a pályaválasztó fiatalok figyelmét is, ráirányíthatja érdeklődésüket a mérnöki pályára.

A tematikus kiállítás 11 témakört ölel fel, a rendezvényeken pedig pódiumbeszélgetésekre is sor kerül egyebek mellett a közlekedési infrastruktúra, az építészet, a vízépítés, a gépészet, a vegyészet és az informatika területén. A kiállításon a látogatók számára emellett mód nyílik az egyes témakörök szakértőivel való közvetlen konzultációra.

A kiállítás a reprezentatív mérnöki teljesítmények történeti katalógusa mellett azt a tapasztalatot is közvetíti, hogy a mérnöki kreativitással létrejött alkotások hasznát a mindennapi életben lehet lemérni, tehát a prezentáció megmutatja, hogy a mérnöki tudás miképpen épül be a mindennapok tárgy- és eszközhasználatába.

A tárlattal a kiállítás szervezői azt szeretnénk elérni, hogy Európa után a magyar közönség is lássa: számíthat a magyar mérnöki kreatívitásra, szorgalomra és kitartásra, illetve a magyar mérnöki tudáshagyományra és kultúrára.

(Forrás: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog