2013. július 17.

A profilszalag vízre duzzadva tömíti a hézagot

A profilszalag vízre duzzadva tömíti a hézagot

Az Adeka termékek hidrofil, víz hatására duzzadó, kiszáradáskor visszaalakuló polimer hatóanyagát tömítőprofiloknál gumikeverékben térhálósítva rögzítik, tömítőkitteknél a kötőanyagba keverik. A termékek lassan, korlátozott mértékben duzzadnak, ami típustól függően 100, 150, 175, 200 térfogatszázalék lehet.

A duzzadás mértéke folyamatos vízterhelés alatt állandó, ciklusos (duzzadás-visszazsugorodás) terheléskor pedig minden alkalommal azonos nagyságú. A duzzadó tömítőanyag kitölti a rendelkezésére álló teret, hozzáfeszül a körülötte lévő szerkezethez, és így elzárja a szivárgó, átfolyó víz útját. A hatóanyag nem oldódik ki, egészségre és környezetre ártalmatlan. A termékek öregedésállók, ipari és szennyvíznek, szervetlen savaknak, lúgoknak és sóoldatoknak ellenállnak. Tartós rugalmasságuknak köszönhetően képesek a műszakilag elvárható mértékben követni a szerkezet mozgását is.

 

Az Adeka termékcsalád alkalmazási lehetőségei

A termékek alkalmazhatók a magas- és mélyépítés, vízépítés, alagútépítés, csővezeték-építés területén száraz és nedves, sima és egyenetlen felületeken egyaránt. Monolit betonépítésben munkahézagok, dilatációs és csatlakozási fugák tömítésére, előregyártott elemek (acél- és vasbeton tübbingek, szádfalelemek, tokos csőkötések stb.) csatlakozási hézagainak lezárására, utólagos szerkezeti hézagok, repedések profilszalag behúzásos vagy injektálásos tömítésére használhatók.

Szerves oldószerek jelenlétében csak egyedi vizsgálat alapján alkalmazhatók.

 

A profilszalag vízre duzzadva tömíti a hézagot
Duna alatti csőátvezetés csatlakozások tömítése Adeka stringgel és kittel

 

A profilszalag vízre duzzadva tömíti a hézagot
M0 Híd (Dunakeszi) beton- és fémtábla csatlakozás vízzárása

hírlevél-feliratkozás

épjog