2017. március 20.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex kristályos technológia kifejlesztése a beton kémiai és fizikai összetételének alapos ismeretén alapult. A beton porózus szerkezetű. A betonban a hajszálerek és kapillárisok összefüggő rendszere teszi lehetővé a víz és más folyadékok bejutását és áramlását. A Xypex kutatói kifejlesztették azt a kémiai kezelést, amivel kitölthetők ezek a hajszálerek és kapillárisok, továbbá megakadályozható a víz és más folyadékok behatolása.

Diffúzió révén a Xypex termékek reaktív vegyi anyagai a vizet használják továbbító közegként, hogy eljussanak a beton legrejtettebb hajszálereibe. Ott kémiai reakció során a Xypex vegyületei kicsapódnak és a cementhidratációs melléktermékekkel reakcióba lépve új, nem oldódó kristályos szerkezetet hoznak létre, ami kitölti a kapillárisokat és a víz számára áthatolhatatlanná teszi a betont, még extrém hidrosztatikai nyomás esetén is.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex termékek új és meglévő – felújításra és javításra szoruló – betonszerkezetek kezelésére egyaránt alkalmasak. A felújításokhoz (repedésjavítások, mállások és felpattogzások javítása, felületek védelme és helyreállítása) a Xypex speciális bevonóanyagai (Concentrate és Modified) ajánlottak, melyek a meglévő betonszerkezetek felületére hordhatók fel. Annak ellenére, hogy bevonatként kerülnek a beton felszínére, mégis a beton szerves részévé válnak. A szürke színű por vízzel összekeverve sűrű szuszpenzióvá válik, ami ecsettel vagy szórópisztollyal vihető fel a beton felületére. A Xypex speciális bevonatok vízzáróvá teszik és megvédik a talajszint alatti és feletti betonszerkezeteket.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex Concentrate speciális bevonat a Xypex kristályos technológia vegyileg legaktívabb terméke. A vízszigetelésen kívül használható még kémiai védelemre is. Munkahézagok, illesztések tömítésére vagy betonhibák, repedések javítására Dry-Pac formátumban alkalmazható. A Xypex Modified használható megerősítésként, illetve önmagában talajpára elleni szigetelésként.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

épjog