Deceuninck

 

2017. március 20.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex kristályos technológia kifejlesztése a beton kémiai és fizikai összetételének alapos ismeretén alapult. A beton porózus szerkezetű. A betonban a hajszálerek és kapillárisok összefüggő rendszere teszi lehetővé a víz és más folyadékok bejutását és áramlását. A Xypex kutatói kifejlesztették azt a kémiai kezelést, amivel kitölthetők ezek a hajszálerek és kapillárisok, továbbá megakadályozható a víz és más folyadékok behatolása.

Diffúzió révén a Xypex termékek reaktív vegyi anyagai a vizet használják továbbító közegként, hogy eljussanak a beton legrejtettebb hajszálereibe. Ott kémiai reakció során a Xypex vegyületei kicsapódnak és a cementhidratációs melléktermékekkel reakcióba lépve új, nem oldódó kristályos szerkezetet hoznak létre, ami kitölti a kapillárisokat és a víz számára áthatolhatatlanná teszi a betont, még extrém hidrosztatikai nyomás esetén is.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex termékek új és meglévő – felújításra és javításra szoruló – betonszerkezetek kezelésére egyaránt alkalmasak. A felújításokhoz (repedésjavítások, mállások és felpattogzások javítása, felületek védelme és helyreállítása) a Xypex speciális bevonóanyagai (Concentrate és Modified) ajánlottak, melyek a meglévő betonszerkezetek felületére hordhatók fel. Annak ellenére, hogy bevonatként kerülnek a beton felszínére, mégis a beton szerves részévé válnak. A szürke színű por vízzel összekeverve sűrű szuszpenzióvá válik, ami ecsettel vagy szórópisztollyal vihető fel a beton felületére. A Xypex speciális bevonatok vízzáróvá teszik és megvédik a talajszint alatti és feletti betonszerkezeteket.

A speciális bevonat vízzáróvá teszi a repedezett betont is

A Xypex Concentrate speciális bevonat a Xypex kristályos technológia vegyileg legaktívabb terméke. A vízszigetelésen kívül használható még kémiai védelemre is. Munkahézagok, illesztések tömítésére vagy betonhibák, repedések javítására Dry-Pac formátumban alkalmazható. A Xypex Modified használható megerősítésként, illetve önmagában talajpára elleni szigetelésként.

hírlevél-feliratkozás

épjog