2014. március 24.

Acélfalas épületek hőszigetelése

Acélfalas épületek hőszigetelése

Az újgenerációs, Ecose technológiával készülő FactPlus ásványgyapot egyik tipikus alkalmazási lehetősége az acélfalas, csarnokrendszerű épületek falkazettáinak hőszigetelése. A termék – a hőtechnikai méretezés igényeinek megfelelően – különféle vastagságokban is elérhető.

A képen látható csarnok hőszigetelése 120×600×1200 mm méretű FactPlus FCB 039 táblákkal történt. E megoldással elért R érték 3,05 m2K/W, a fal U értéke hozzávetőlegesen 0,33 W/m2K. [A napokban megjelent 20/2014. (III. 7.) BM rendelet értelmében, amely az eddig hatályos 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletet módosítja és 2015 január elejétől lép majd életbe, ugyanez a hőszigetelés vastagabb vagy jobb hővezetési tényezőjű FactPlus szigetelőanyag alkalmazásával valósulhatott volna csak meg.]

Az FCB039 főbb műszaki adatai
Acélfalas épületek hőszigetelése

 

A Knauf Insulation termékével számos előnyt élvezhetett a kivitelező a beépítés során. A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat mindössze fele/harmada volt. Az anyag relatíve kisebb sűrűsége következtében kevesebb tonnát mozgattak meg az építők, az anyag rugalmassága pedig a gyors és problémamentes beillesztést tette lehetővé. Köszönhetően a már jól ismert Ecose gyártási technológiának, az emberi szervezetre gyakorolt irritatív hatások föl sem merültek.

 

Acélfalas épületek hőszigetelése
A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat lényegesen kisebb volt

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog