2016. május 30.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

A Krinner talajcsavarok alkalmazásával nincs szükség ásásra és betonozásra, nem kell pénzt és időt fektetni a kitermelt talaj eltávolítására. A betonozással ellentétben nincs technológiai szünet. Az alap a befúrást követően azonnal terhelhető. A talajcsavarok statikailag bevizsgáltak.

A Krinner talajcsavarok alkalmazásának előnyei:

 • ásás és betonozás nélküli alapozás (a fúrási mélység nem akadály);
 • nincs kitermelt talaj, hátramaradó betontörmelék;
 • egyszerű, gyors és stabil (a statikai vizsgálat szabványok alapján történik, függőleges irányú húzó és tolóerő, majd vízszintes terhelés alkalmazásával);
 • egyszerűen áthelyezhető vagy el is bontható a környezet megrongálása nélkül;
 • környezetbarát (a környezeti talaj érintetlen marad);
 • azonnal terhelhető, nincs szükség technológiai szünetekre.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 

Talajcsavarrendszerek

 • Tartógerendák és oszlopok rendszere: tökéletesen illeszkedő csatlakozási pontok a tengelymagasság módosításának lehetőségével.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Alaprendszer: az alapok vízszintes elhelyezését teszi lehetővé egyenetlen talaj esetében is.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • K-rendszer: különleges műanyagból készített csavar kerítésekhez, oszlopokhoz.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Excenteres rendszer: az excenteres rendszer a tökéletes függőlegesség elérését biztosítja, emellett csillapítja a rezgéseket.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Tartógerendák rendszere: ez a módszer lehetővé teszi több csavar használatát a terheléstől függően.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Útszegély jelzőoszlopok: a jelzőoszlopok pontos elhelyezésére és egyszerű cserélhetőségére szolgál.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Karimás rendszer: alapzathoz módosítható karimás rendszer rugalmas alkalmazást kínál.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • U-fixációs rendszer: egyszerű rendszer a függőleges tartóoszlopok és vízszintes gerendák rögzítéséhez.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 • Zúzott kő rendszer: gyors, függőleges szerelés zúzott kő és csavarok segítségével.

Alapozás beton nélkül, talajcsavarokkal

 

Kerítések/kapuk
A talajcsavarok használatával a kapuk és kerítések építésénél jelentős idő és költség takarítható meg. Fontos szempont, hogy a környezeti talaj érintetlen marad. A szabadalmaztatott granulátumos vagy excenteres megoldással tökéletesen függőlegesbe hozható. Az újonnan kifejlesztett műanyag csavarok stabil alapot nyújtanak nemcsak a kerti, de az ipari kerítések és kapuk telepítésénél is.

Kert/szabadidő
A kerti és szabadidős építmények létesítésénél a talajcsavarral a betonozáshoz szükséges idő tört része alatt stabil alap készíthető. Nincs beton, ami áthelyezéskor hátramarad. Kézi és gépi becsavarozó eszköz egyaránt bérelhető.

Építkezés fából
A Krinner talajcsavarok segítségével kialakított alaprendszer áttörés a fából való építkezés terén. Biztonságos, ökologikus, gyors és nyereséges módszer. A fa mindig szárazon marad, így annak élettartama megsokszorozódik. A maximális stabilitás elérése érdekében talajvizsgálat és próbafúrás útján határozható meg a megfelelő csavartípus.

Közlekedéstechnika
Gyors és egyszerű módja a közlekedéstechnikai berendezések és jelzőtáblák telepítésének. Füves területen a környezeti talaj érintetlen marad, de használható aszfaltburkolat esetében is.

Zászlórudak/reklámtáblák
A Krinner talajcsavarok stabil alapot nyújtanak a reklámtáblák, nagyméretű hirdetőfelületek és zászlórudak számára. A zászlórudaknál használt alap 12 méteres magasságig viharbiztos. Az alap a befúrást követően azonnal terhelhető.

Csarnokok/ideiglenes épületek
Az építészek és mérnökök szoros együttműködésének köszönhetően a modern alapozási technika a csarnoképítés terén is helyet kapott. A talajcsavar hosszú élettartama, nagy teherbírása és a 3,5 méteres fúrási mélysége, biztos alapot nyújt a ráerősített szerkezetnek.

Konténerek/garázsok
A megfelelő csavartípus a konténerek mérete alapján választható ki, biztosítva a legnagyobb stabilitást. Az összes csavartípus statikai vizsgálata szigorú szabványok alapján történik, függőleges irányú húzó és tolóerő, majd vízszintes terhelés alkalmazásával.

Köztéri építmények
A köztéri építmények és parkok telepítésénél a talajcsavar biztonságos, percek alatt elkészíthető alapozási rendszer. Nincs ásás, nincs betonozás, a környezeti talaj érintetlen marad.

Fotovoltaika
A piacon található összes fotovoltaikus rendszer egyedi alapokat igényel. A Krinner rendszer előnye a kompatibilitásában rejlik, lehetővé téve a tartók és rögzítők felhasználását mind merev, mind rotációs rendszerek esetében is.

hírlevél-feliratkozás

épjog