2014. mrcius 04.

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Az ArchiCAD-es függönyfal eszköz használata sokat segíthet a tervezéskor, de egyik hátránya, hogy a keret elemei nem elég kidolgozottak és a látványterven, metszeteken nem lehet belõle részletes lizéna- és bordametszeteket, -részleteket kinyerni. Ezen a problémán segíthet az Aliplast gyártói függönyfal könyvtára.

Az Éptár Kft. által fejlesztett gyártói nyílászáró könyvtárral az ArchiCAD függönyfal eleméhez hasonló dolgokat lehet elvégezni. Bár kétségtelen, hogy az ArchiCAD függönyfal eszközzel alapvetõen többféle feladatot lehet megoldani (például ferde osztású és íves függönyfalak), mint egy gyártói termékkönyvtárral, de a gyártói könyvtáraknak vannak olyan elõnyei, amelyek miatt a nem túl bonyolult esetekhez érdemesebb ezeket használni, mint a beépített függönyfalat.

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Az Aliplast könyvtárban olyan alumíniumprofilokból készült függönyfalak és egyéb nyílászáróelemek találhatók, amelyek valódi gyártmányok alapján készültek, így jóval egyszerûbben nyerhetõk ki belõle a csomópontok modellezéséhez, kidolgozásához szükséges rajzok. Mivel a könyvtári elemeket valós termékek alapján fejlesztették, olyan funkciókat is tartalmaznak, mint az intelligensen, az adott termékcsaládhoz kiválasztható üveg- és szárnytípusok, vagy a méretkorlátok. A felhasználók számára így egyszerûbben kezelhetõ az egyes típusok kiválasztása, a méretek beállítása, ráadásul a végsõ konszignációs lista is a gyártói igényeknek megfelelõ adatokat tartalmazza.

 

További információk a könyvtárról >>

 (x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog