2014. március 25.

Április 2-6. – idén is Construma

Április 2-6. – idén is Construma

Az építőipar legjelentősebb hazai kiállítása, a Construma és vele egy időben a Reneo Nemzetközi megújuló energia szakkiállítás valamint az OtthonDesign Otthonteremtési szakvásár alkotják 2014-ben a Construma kiállítási csokrot. Április 2. és 6. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban számtalan újdonság, akció, program várja a szakma mellett az építkező, felújító, lakberendezni vágyó nagyközönséget. 

A kiállítás csokor iránt a kiállítani szándékozó cégek részéről sokkal élénkebb az érdeklődés, mint a tavalyi évben – olvasható a szervezők közleményében. Több nagy kiállító, gyártó cég, akik az elmúlt években nem állítottak ki, most ismét visszatérnek. Mindez jól jelzi a tavalyi év sikerét: a megújított koncepció beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mind a kiállítók, mind a látogatók pozitív visszajelzése és a mostani érdeklődés alapján.

A CONSTRUMA 2014-ben is komplett építőipari-otthonteremtési kiállítási csokorként kerül megrendezésre, az építőanyagoktól a lakásbelső kialakításig:

CONSTRUMA

építőipar, építőanyagoknyílászárók, kapu, árnyékolástechnika, üvegipar (FRONTÁL)tetőfedés, bádogipar (DACH-TECH)víz-, hő-, hangszigetelés, homlokzatépítés (INTER-ISOLA)kerttervezés, kertépítés (CONSTRUMA KERT)

RENEO

megújuló energia, alternatív energiaépületgépészet, fűtés-, hűtés-, légtechnikaépületautomatizálás, intelligens épülettelepülésenergetika, épületenergetikavárosfejlesztés, városfenntartás

OTTHONDesign

hazai és nemzetközi design trendeklakberendezés felső fokon: bútorok, fürdőszoba, konyhatechnológia

 

CONSTRUMA – KÖZÉPPONTBAN A ZÖLD ÉPÍTŐANYAGOK, A FELÚJÍTÁS

A klasszikus építőipari tematikák ezúttal is a legnagyobb pavilon, az A pavilon teljes területét megtöltik az építőanyagoktól a nyílászárókon és szigetelésen át egészen a homlokzatok, tetőfedés témakörig lefedve mindent, amire az építkezések során szükség lehet. A legújabb termékek és szolgáltatások széles kínálatában számos környezetbarát, költségkímélő megoldással találkozhatnak a látogatók.

A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság övezi. A szakmai partnerek segítségével 2014-ben is igen gazdag szakmai konferenciasorozat társul a CONSTRUMA kiállításhoz: 3 nap alatt közel 40 konferencia, workshop zajlik a vásárközpontban.

A konferenciák az építőipar legaktuálisabb kérdéseivel foglalkoznak. A témák között szerepel a fenntartható építészet, az építőipar stratégiai feladatai, a településenergetika lehetőségei, épületenergetikai kérdések a tartós rezsicsökkentés érdekében, az építésügy aktuális kérdései, green city – zöld infrastruktúra és még sok más szakmai felvetés. 2014 Ybl-év, ennek jegyében az emlékév hivatalos programjaként a Várbazár megújításáról szóló konferenciát is a CONSTRUMA kiállítás mellett rendezik meg.

A kiállítás honlapján megtalálható a részletes program és a konferencia regisztráció is.

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara standdal is jelen lesz a kiállításon, ahol várják tagjaikat és a szakmai látogatókat egyaránt.

A Magyar Építész Kamara tagjai számára továbbképzési pont jár a rendezvényen.

 

RENEO – MEGÚJULÓ ENERGIÁK SZAKKIÁLLÍTÁSA

A CONSTRUMA látogatói évek óta a leginkább a megújuló energiák hasznosítása iránt érdeklődnek. A RENEO kiállítás keretében jelenik meg ez a témakör, felvonultatva a legújabb technológiákat, eszközöket.

A kiállítók nem csak a szakembereknek, hanem a végfelhasználóknak is sok újdonsággal készülnek, tanácsadással, bemutatókkal színesítve a kínálatot.

ÖKO CITY STAND kormányzati intézmények támogatásával: a szemléletformáló projekt keretében felépül és üzemelni fog egy közel 40 m2-es családi ház. Előadó fórum és egy kormányzati tájékoztató sziget is lesz közvetlenül a ház mellett. Az ÖKO CITY feladata az, hogy megmutassa a látogatóknak, milyen épületgépészeti megoldásokkal, építőanyagokkal, automatizálási rendszerrel lehet egészségesen, biztonságosan, környezetbarát módon és megfizethetően, közel nettó nulla energiafelhasználású épületet építeni, felújítani, üzemeltetni.

A RENEO mellé is igen gazdag szakmai program társul, melynek középpontjában a megújuló energia, az épületenergetika áll.

A részletes konferenciaprogram a www.reneo.hu oldalán elérhető. A konferenciákra regisztrálni a CONSTRUMA honlapján lehet.

 

CONSTRUMA KERT – kerttervezés, kertépítés

A ház elmaradhatatlan része a kert, annak tervezése, ápolása, kialakítása. A CONSTRUMA Kert keretein belül egyrészt remek ötleteket kaphatnak a látogatók a profi kerttervezők, kertépítők versenymunkáiból a VI. MAKEOSZ Kertépítő Verseny és Show keretében, másrészt számos termék közül válogathatnak a kertápoláshoz és dísznövények közül a kertek kialakításához.

 

OTTHONDesign – minden ami lakberendezés

A CONSTRUMA-csokor stabil részét képezi már harmadik alkalommal a legnagyobb magyar design és lakberendezési szakkiállítás. A konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik a kiállításon, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet: bútorok, szaniterek, jacuzzik, burkolatok, kandallók stb.

Ismét lesz Magyar Design stand, ahol fiatal magyar tervezők mutatkoznak be. A Jövő Konyhája pályázat nyertesei ezúttal maketteken mutatják be a jövő trendjeit.

Gyártsunk együtt! címmel szakmai konfereciára is sor kerül.

 

A kiállítási csokor nyitva tartása:

Április 2-6. 9,00-18,00

Szakmai napok: április 2-4. 9,00-18,00

Bővebb információ a kiállításokról, regisztráció: www.construma.hu, www.reneo.hu, www.otthon-design.hu 

hírlevél-feliratkozás

épjog