2014. mrcius 11.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

A Biorock kompakt szennyvíztisztító berendezéssel elsõsorban családi házak, de éttermek, szállodák, iskolák, menedékházak és egyéb közösségi helyek szennyvize is tisztítható. A rendszer alkalmazásával a megtisztított víz bevezethetõ a felszíni vizekbe vagy újra felhasználható öntözésre.

A Biorock-S sorozat erõsen szennyezett háztartási szennyvíz tisztítására kifejlesztett termékcsalád. A biológiai tisztítás nem igényel áramot, a berendezésben nincs szivattyú, légfúvó elem, ezáltal mozgó alkatrész sem, ami meghibásodhatna. Ennek eredményeképpen a karbantartási és üzemeltetési költségek rendkívül alacsonyak és a berendezés megbízhatósága is maximális. A berendezés idõtálló, könnyû HDPE tartályban található, és készre szerelve érkezik a telepítés helyszínére (24 órán belül üzemképessé tehetõ).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

A Biorock S olyan egyedülálló, biológiai, fixágyas rendszer, melybõl az elfolyó tisztított víz teljesen szagmentes, és alkalmas önözésre vagy szürke vízként történõ újrafelhasználásra. A magas tisztítási hatásfok lehetõvé teszi a rendszer érzékeny területeken történõ használatát is.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

A Biorock technológiában kétlépcsõs tisztítás megy végbe. Az elsõ szakaszban történik a nyers szennyvíz elõülepítése és elõrothasztása, majd a szennyvíz egy szûrõn keresztül jut a Biorock technológiai terébe, ahol az aerob lebontási folyamat zajlik. (A kétlépcsõs tisztítás miatt – jelentõs költségeket megtakarítva – korábban megépült emésztõmedencék is átalakíthatók a berendezés fogadására.) A második ütemben a szennyvíz a biológiai medencébe folyik, ahol a rétegesen elhelyezett fix ágyon áramlik keresztül. A töltet speciális enzimmel van elõkezelve, amelynek segítségével a szennyvízben lévõ baktériumok rövid idõ alatt elszaporodnak a tölteten és beindul a szerves anyag lebontása. A tisztítási eljárás anoxikus és aerob biológiai tisztítási folyamatokból jön létre.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

A Biorock technológia nagy elõnye a minimális karbantartási igény és a hosszabb nyugalmi idõszakok utáni mûködtetés lehetõsége – az idõszakos terheléseket is kezelni képes rendszer jó megoldást nyújt nyaralókban, vidéki házakban, menedékházakban, kempingekben stb.

A Biorock beszerelhetõ már létezõ rendszerek kiegészítõjeként (meglévõ elõkezeléses rendszerhez), vagy komplett rendszerként (elõkezelést beleértve).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül mûködõ házi szennyvíztisztító

hrlevl-feliratkozs

épjog