2014. március 11.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock kompakt szennyvíztisztító berendezéssel elsősorban családi házak, de éttermek, szállodák, iskolák, menedékházak és egyéb közösségi helyek szennyvize is tisztítható. A rendszer alkalmazásával a megtisztított víz bevezethető a felszíni vizekbe vagy újra felhasználható öntözésre.

A Biorock-S sorozat erősen szennyezett háztartási szennyvíz tisztítására kifejlesztett termékcsalád. A biológiai tisztítás nem igényel áramot, a berendezésben nincs szivattyú, légfúvó elem, ezáltal mozgó alkatrész sem, ami meghibásodhatna. Ennek eredményeképpen a karbantartási és üzemeltetési költségek rendkívül alacsonyak és a berendezés megbízhatósága is maximális. A berendezés időtálló, könnyű HDPE tartályban található, és készre szerelve érkezik a telepítés helyszínére (24 órán belül üzemképessé tehető).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock S olyan egyedülálló, biológiai, fixágyas rendszer, melyből az elfolyó tisztított víz teljesen szagmentes, és alkalmas önözésre vagy szürke vízként történő újrafelhasználásra. A magas tisztítási hatásfok lehetővé teszi a rendszer érzékeny területeken történő használatát is.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock technológiában kétlépcsős tisztítás megy végbe. Az első szakaszban történik a nyers szennyvíz előülepítése és előrothasztása, majd a szennyvíz egy szűrőn keresztül jut a Biorock technológiai terébe, ahol az aerob lebontási folyamat zajlik. (A kétlépcsős tisztítás miatt – jelentős költségeket megtakarítva – korábban megépült emésztőmedencék is átalakíthatók a berendezés fogadására.) A második ütemben a szennyvíz a biológiai medencébe folyik, ahol a rétegesen elhelyezett fix ágyon áramlik keresztül. A töltet speciális enzimmel van előkezelve, amelynek segítségével a szennyvízben lévő baktériumok rövid idő alatt elszaporodnak a tölteten és beindul a szerves anyag lebontása. A tisztítási eljárás anoxikus és aerob biológiai tisztítási folyamatokból jön létre.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock technológia nagy előnye a minimális karbantartási igény és a hosszabb nyugalmi időszakok utáni működtetés lehetősége – az időszakos terheléseket is kezelni képes rendszer jó megoldást nyújt nyaralókban, vidéki házakban, menedékházakban, kempingekben stb.

A Biorock beszerelhető már létező rendszerek kiegészítőjeként (meglévő előkezeléses rendszerhez), vagy komplett rendszerként (előkezelést beleértve).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog