2012. május 18.

Bármilyen görbületi sugárral beépíthető hajlékony szellőzővezetékek

Bármilyen görbületi sugárral beépíthető hajlékony szellőzővezetékek

A 60 mm-es fémszalagból, 0,12 mm lemezvastagságban készülő hajlékony lemezcsövek kimondottan olyan szellőzési megoldásokhoz ajánlottak, ahol a görbületi sugár nem engedi meg könyök- vagy ívidom beépítését, illetve a flexibilis csatlakozás az üzemeltetés során is alapkövetelmény.

Az alumínium alapanyagú AlnorFlex hajlékony cső, és a saválló acéllemezből előállított StalFlex termékek a szállítás során 1,2 méter hosszúra konszignált csövek, melyek a kivitelezési területen 3 méter hosszúságúra húzhatók ki.

 

Szuper hajlékony szellőzővezetékek

Az Aluduct rendszer háromféle típusban kapható: az AD-L +120 °C-os, az AD-1 +140 °C-os, míg az AD-3 +250 °C-os közeghőmérsékletig ellenálló. Valamennyi típus alumínium-poliészter alapanyagból készül, amihez a megfelelő tartás és a geometria megtartása érdekében spirálisan acélhuzalt építenek be. A standard gyártási hosszúság 10 méter, a csomagolási méret viszont mindössze 60 cm.

Bármilyen görbületi sugárral beépíthető hajlékony szellőzővezetékek

 

Hajlékony csövek termo-akusztikus szigeteléssel

A szigetelt hajlékonycső-rendszer elérhető Sonoduct néven alumínium védőborítással, illetve Sonolight néven alufólia borítású poliészter külső réteggel. A külső és a belső réteg között 25 mm-es ásványgyapot szigetelés található, mely mind hőszigetelési, mind akusztikai funkciót ellát. A vezetékek belső rétege perforált kialakítású. Minden csőtípus 10 méteres kiszerelésben kapható, melyek szállítási hossza mindössze 120 cm.

Különleges alkalmazási területre +250 °C-ig terjedő hőállóságú, hő- és hangszigetelt flexibilis csövek is készülnek, melyek alkalmasak kandallók szellőzőlevegő keringető rendszerének kialakítására is.

Bármilyen görbületi sugárral beépíthető hajlékony szellőzővezetékek

 

Hajlékonycső szerelési segédanyagok

A hajlékony szellőzőcsövek szereléséhez tartozékok és segédanyagok állnak rendelkezésre. A termékválasztékban megtalálhatók a rögzítéshez szükséges szalagos bilincsektől kezdve a különböző hosszúságú és vastagságú öntapadós szalagok is. A szalagok háromféle típusban készülnek: Duct néven +60 °C-os, Tal néven +80 °C-os, Talk néven +350 °C-os hőállóságúak.

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo