2013. február 14.

Beton a köbön: építőipari innovációs központ nyílt Angyalföldön

Beton a köbön: építőipari innovációs központ nyílt Angyalföldön

Betoncsillár, betonszófa, betonpult, betonpadló, betonfal, betonfüggöny – az új bemutató, innovációs és konferencia-központban szinte minden betonból készült – na jó, a függöny csak betonmintás. Végre egy széles összefogás az iparban.

A C3 Atelier nem magyar találmány, Bécsben majd Párizsban nyílt már ilyen innovációs központ, de számos nyugat-európai várost bizony sikerült megelőzni. Hiszen Magyarország bizonyos betontechnológiákban világszínvonalú – a bécsi C3 Atelier-ben is meglepetve vették észre az Ivanka Factory Zrt. megjelenését, Losonczi Áron Litraconját, ha úgy tetszik fényáteresztő betonját pedig aligha kell bemutatni.

Beton a köbön: építőipari innovációs központ nyílt Angyalföldön

A most átadott bemutatóterem előterében az Ivanka Factory Zrt. beton szófája és Losonczi Áron Litracon fényáteresztő beton recepciós pultja fogadja a vendégeket. A központ állandó és időszaki kiállításoknak, konferenciáknak ad majd otthont. A bemutatóterem neve a francia „Atelier” vagyis műhely szóból, a C3 pedig az angol Cement, Concrete, Competence (cement, beton, szakértelem) szavak rövidítéséből származik. A terem padlójául szolgáló Holcim készítette beton ipari padlóba az Avers „High Grade” polymer szálait keverték, amelyet a Verbau dolgozott be, és az Epotrend svéd HTC technológiájával csiszolt tükörfényessé. A kiállítóterem másik szembeötlő, különleges eleme a betoncsillár: a Holcim betont speciális Doka zsalukban formálták, a tervezés és kivitelezés pedig az Avers és Szimultán szakértőinek munkáját dicséri. A teraszon megtalálhatjuk a Barabás Téglakő burkolatát, a Téglakövet, a falakon többek között a Fabrostone burkolatait, végül a szintén résztvevő MC Bauchemie több kiállító számára biztosította a betontechnológiát, adalékszereket. A belsőépítész Csikós Mihály volt.

A kiállítóterem megnyitása előtt rendezett találkozót Jean-François Paroz, Svájc Budapestre (nem olyan régen) akkreditált nagykövete nyitotta meg.

A svájci minőség fogalom, de ugyanilyen meghatározó számunkra az élet minden területét az átszövő innováció. A C3 Atelier-ben egyszerre jelenik meg mindez a magyar kreativitással ötvözve. Különösen nagy értéknek tartom, hogy a jelen gazdasági körülmények között számos, a maga területén vezető szerepet játszó vállalat fogott össze, hogy egész iparáguk sikerét előmozdítsa – hangsúlyozta köszöntőjében a nagykövet.

Magera Ottó, a Holcim Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: „Úgy gondoltuk, meg kell ragadnunk az alkalmat, hogy az azonos értékrendet valló vállalatokkal együttműködve tökéletesítsük szolgáltatásainkat és termékeinket, és ezt meg is mutassuk partnereinknek, ügyfeleinknek, az építőipar újdonságai iránt érdeklődőknek.”

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo