2012. november 26.

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

Nem lehet elveszíteni, elfelejteni, ellopni, kilesni, másolni – az Ekey ujjlenyomat-olvasó és -azonosító beléptető rendszer kiváltja a belépéshez szükséges kulcsokat, kódokat, jelszavakat és kártyákat. Bármilyen eszköz nélkül egyetlen érintésre nyílik az ajtó, de kizárólag csak az ehhez jogosultsággal rendelkezőknek.

A biometrikus beléptető rendszerek rendkívül nagy biztonságot nyújtanak, mert az adott személy egyedi fizikai, testi jellemzőit használják azonosítás céljára. Az Ekey Biometric Systems által kifejlesztett, hővonalszenzoros letapogató technológián alapuló ujjlenyomat-azonosító beléptető rendszer kül- és beltéren, -40 °C-tól +85 °C-ig alkalmazható. Használható ajtók, kapuk, raktárak, családi és irodaházak, közintézmények, bankok, számítógép-központok, szervertermek, széfek, laboratóriumok és más fokozott biztonságot igénylő területek védelmére.

A hamisítás és a manipulálás ellen védett Ekey rendszer az ujjlenyomat beolvasásakor bináris kódot készít, és ezt a kódot tárolja el, nem az ujjlenyomat képét. Az algoritmus titkos, és nem kompatibilis más rendszerekkel. A kód visszafordíthatatlan, azaz a kódból az ujjlenyomat nem nyerhető vissza, így a személyiségi jogok nem sérülnek. A szkenner minden ujjlenyomat beolvasáskor elkészíti annak bináris kódját, és továbbítja a vezérlő panelhez. Az összehasonlítja a már eltárolt kódokkal, és csak akkor enged belépést, ha a beolvasott kód egyezik valamely tárolttal.

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

Az ujjlenyomat-azonosítás a hővonalszenzor technológiával együtt lehetetlenné teszi a rendszer kijátszását, mivel méri a barázdák közötti hőmérséklet különbséget is. Így másolt ujjlenyomat vagy egy levágott ujj használatával a rendszer nem működik. Kisebb sérülések és piszkolódások nem zavaróak, mert nem az egész ujjlenyomatból készít bináris kódot, hanem csak az ujjlenyomatok egyedi tulajdonságaiból.

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

 

Az Ekey beléptető rendszer előnyei:

  • kényelem (bármilyen eszköz nélkül, egyetlen érintésre nyílik az ajtó);
  • kimagasló biztonság (hővonalszenzor technológia);
  • egyszerűen és gyorsan vehető fel és törölhető felhasználó;
  • szünetmentesíthető (áramkimaradás esetére akkumulátorral biztosítható a beléptető rendszer folyamatos működése).

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

Az ujjlenyomat-olvasó alapesetben fehér és antracit színekben kapható, de rendelhető aranyszínű és vandálbiztos, rozsdamentes acél burkolattal, falba süllyeszthető konzollal és esővédővel is. Élettartama hosszú, legalább 1 millió beolvasásra képes, és a gyártó 2 év cseregaranciát vállal.

Biztonságos beléptetés kulcsok, kódok nélkül

hírlevél-feliratkozás

épjog