2012. február 27.

Megjelent a Metszet 2012/1 száma

Megjelent a Metszet 2012/1 száma

A MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus négy külföldi előadója került be egy-egy házzal a Metszet idei első számába. Így Anu Puustinentől egy finnországi fa üdülőház, az AllesWirdGut irodától Ausztria legnagyobb passzív irodaháza, Dan Phillipstől egy hulladékból épült kis texasi iroda, a Behnisch Architecktentől pedig egy rákkórház Heidelbergből.

A Metszet rovatban alapos elemzés készült Lukács és Vikár újpesti Autóklub-székházáról, nyilatkozik az urbanisztikai kérdésekről Berényi András kerületi főépítész, a beruházás hátteréről Kovács Zoltán MAK-főtitkár, a fémlemezfedés nehézségeiről ifj. Puskás András szakkivitelező, a hazai fejlesztésű üvegről Kovács András, a gyártó műszaki tanácsadója. Gesztus értékű alfa címmel Vukoszávlyev Zorán írt építészetkritikai cikket az épületről.

 

Megjelent a Metszet 2012/1 száma

 

A MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus négy külföldi előadójának egy-egy cikkén kívül még Kengo Kuma egy épületét hozza a lap. Utóbbi már az egyediség témájához kapcsolódva jelent meg, amit a nádfalú piacépületnél nem is kell magyarázni. Egyszerre egyedi és egyszerű Balázs Mihály győr-kismegyeri temploma, fa áthidalói, lírai szépségű fa-kerámia mennyezete.

 

Megjelent a Metszet 2012/1 száma

 

A Köki építészkritikája Hőnich Henrik tollából született, a lendületes horganylemez-burkolatú részek mutatják az épület egyediségét.

 

A lap előfizethető itt.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog