2012. október 01.

Egyszerűen kezelhető tokozott napellenző

Egyszerűen kezelhető tokozott napellenző

A Shadow-C könyökkaros napellenzők felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is, viszont szarufára történő rögzítésük egyedileg hegesztett konzolokkal oldható csak meg. A maximum öt méter széles, két karral készülő szerkezet ponyvahengerre felcsévélt ponyváját tok védi az időjárástól és a szennyeződésektől.

A rendkívül egyszerűen kezelhető Shadow-C napellenzők ponyvahengerről letekert ponyvafelületét rugófeszítésű karok tartják állandóan feszesen. A karok hossza 1500–3500 mm-ig változhat. A szerkezet 40x40 mm-es zártszelvényre épül, amit alumíniumöntvény konzolok rögzítenek a fogadószerkezethez. Szintén a zártszelvényhez csatlakoznak a karbillentők és a hengertartók is. A préselt alumínium hengertartók a ponyvahengert és a „C” formájú préselt alumíniumtokot tartják. A 70 mm átmérőjű horganyzott acél cső fogadja az árnyékoló ponyvát. A karbillentők – amivel az árnyékoló 0-90 fokig állítható – fogadják a napellenző-karokat. A ponyva ajánlott lejtésszöge – az esővíz könnyű lefolyása érdekében – minimum 13 fok. A napellenző-karokban előfeszített rugós mechanizmus található – ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenzőponyvát és tartja feszesen.

 

Egyszerűen kezelhető tokozott napellenző

 

A tartókonzolok és a többi öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek. A fémszerkezetre húzható hagyományos dralon vagy PVC vászon is.

 

Egyszerűen kezelhető tokozott napellenző

 

A szerkezet – a ponyvafelület nagyságától függően – 30-40 km/h szelet képes elviselni. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel kell védekezni.

hírlevél-feliratkozás

épjog