2013. július 20.

Együttműködik a BME és a cementszövetség

Együttműködik a BME és a cementszövetség

A Magyar Cementipari Szövetség és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki kara, illetve az Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék együttműködési megállapodást írt alá. Ez a pályázatokon való közös részvételt, valamint az ipari szakembereknek az oktatásba való bekapcsolódását is magába foglalja. 

A felgyorsult építőipari fejlődés és a korszakváltás olyan új irányokat jelöl ki, amelyben a szakmai és felsőfokú szakemberképzés összefogásának célja, hogy az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket versenyképes és naprakész tudáshoz és tapasztalthoz segítse – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A Magyar Cementipari Szövetség az összefogás szándékának előtérbe helyezésével új stratégiai irányokat jelöl ki, nemcsak a partnerkapcsolatok felé való nyitásban, hanem a szövetség belső struktúrájának tekintetében is. A kibővített szakmai és érdekvédelmi tevékenység kiterjed a hazai építőanyag-gyártók szélesebb körére: a cement, a transzportbeton, mész, kő és kavics, adalékszer, valamint betontermékek gyártóira. Az összefogás globális céljának középpontjába pedig a betonból készült építmények, szerkezetek, műtárgyak kerültek, melyek – mint a dokumentum hangsúlyozza – nem jöhetnének létre a szövetség tagjainak munkája és hozzájárulása nélkül.

Együttműködik a BME és a cementszövetség

Dr. Dunai László dékán és Szarkándi János, a Magyar Cementipari Szövetség elnöke

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kötött megállapodás elsősorban a kutatás-fejlesztés, valamint a felsőfokú szakember-, szakmérnökképzés támogatására, közös kezdeményezésként jött létre. „A megállapodás alapja a kölcsönös bizalom és egymás szaktudásának, szakértelmének elismerése. Célunk, hogy a megfelelő szakmai utánpótlás már az egyetemi tanulmányai során valóban használható tudást szerezzen, amely a fiatal lendülettel egységben elősegíti az iparág fejlődését." – idézi a közlemény Szarkándi Jánost, a Magyar Cementipari Szövetség elnökét. „Az együttműködés létrehozásának további célja, hogy az egyetemről kikerülő, frissen végzett hallgatóink már naprakész, a legújabb technikai ismeretek birtokában lévő, versenyképes tudással és tapasztalattal indulhassanak neki a munkakeresésnek." – tette hozzá dr. Dunai László, a Budapesti Műszaki Egyetem dékánja.

Az együttműködési megállapodás a pályázatokon való közös részvételt, valamint az ipari szakembereknek az oktatási formákba való bekapcsolódását is magába foglalja. 

Együttműködik a BME és a cementszövetség

Dr. Balázs L. György tanszékvezető és Szarkándi János elnök

hírlevél-feliratkozás

épjog