Deceuninck

 

2013. szeptember 27.

Elektromos felületfűtés infrapanellel

Elektromos felületfűtés infrapanellel

A nanotechnológiával készülő vékony, rugalmas Skysun fűtőpanel a szénszálak elektromos ellenállásából távoli infravörös sugarakat hoz létre, kitűnő megoldást nyújtva elektromos mennyezet-, fal- és padlófűtésrendszerek létrehozására. Rugalmasságából adódóan olyan helyekre is beépíthető, ahová egyéb fűtés nem helyezhető el.

A távoli infravörös sugárzás (FIR) a napsugár kellemes melegítő hatásával egyezik meg, annak káros hatásaitól mentesen. Ez a sugárzás az útjába kerülő tárgyakat felmelegíti, így azokból gyakorlatilag fűtőtesteket készít. Az emberi testet elérve mélyen a bőr alá hatol, a véráram segítségével terjed szét, pillanatok alatt kellemes hőérzettel árasztva el a testet.

A 0,5 mm vastagságú Skysun fűtőfilm padló-, fal- és mennyezetfűtéshez egyaránt használható; a legtöbb padlóburkolat (fa, laminált padló, szőnyeg stb.) alá könnyen beszerelhető, így már kész házak fűtési rendszerének egyszerű és gyors átalakítására is alkalmas. Otthoni, irodai alkalmazásokra (padló-, fal- és mennyezetfűtésként, szaunák fűtésére, a kisebb panelek matracba, képbe stb. építve) és ipari helyiségekben (gyógyászati berendezésekhez, szárítóhelyiségek, üvegházak stb. fűtésére) egyaránt jó megoldást nyújt.

Elektromos felületfűtés infrapanellel

A fűtési rendszer vezérlését termosztátok látják el, szükség esetén helyiségenként más-más beállítással, kontrollálva a padló és a levegő egyenletes hőmérsékletét. Lehetőség nyílik egy helyiségen belül a kiemelt tartózkodási zónákban (például kanapé, étkezőasztal környezetében) magasabb hőmérséklet beállítására, míg a helyiség többi részében alacsonyabb hőmérsékletet tartva jelentős fűtési költség megtakarítás érhető el.

A Skysun szénszálas fűtőfilm sokféle alkalmazási lehetőséget kínáló, korszerű fűtőelem, mely nemcsak helyettesíti a hagyományos fűtési rendszereket, de praktikus kialakításának köszönhetően lehetővé teszi innovatív fűtési elképzelések megvalósítását is.

Elektromos felületfűtés infrapanellel

A panel rendkívül tartós és biztonságos (kétoldalú epoxi szigetelésének köszönhetően az elektromos szivárgástól, túlmelegedéstől, égéstől vagy hő általi deformációtól védett), nagy hőellenállással rendelkezik, így nagy hőigényű alkalmazások ellátására is alkalmas. A könnyen kezelhető rugalmas lemez erős, ugyanakkor megfelelően hajlékony ahhoz, hogy könnyen beilleszthető legyen olyan helyekre is, ahová a hagyományos fűtési rendszerek nem használhatók. Telepítésének időtartama töredéke egy hagyományos fűtési rendszer kialakításának.

hírlevél-feliratkozás

épjog