2015. július 13.

Energiaszállítás flexibilis csőrendszeren

Energiaszállítás flexibilis csőrendszeren

A távhőellátásban és távhűtésben egyaránt alkalmazható, fektetése után azonnal betemethető flexibilis Isoplus csőrendszer hosszú időre védett a talajvíz ellen, kiválóan használható nehéz fektetési körülmények között, épületek bekötéseinél, rendszerbővítésnél és akadályok, mint például épületek, fák, közművek kikerülésénél.

Flexibilis csőből lehetőség van alacsony hőmérsékletű, kisebb csőátmérőjű rendszer kiépítésre is. Az Isoplus rendszernél a haszoncső-hab-köpenycső között kötött rendszer jön létre, így egy esetleges vízszivárgás (például rosszul felszerelt csatlakozóknál) nem áztatja el a teljes csőrendszert.

A flexibilis csövek kis hajlítási sugara miatt a terepakadályok könnyedén megkerülhetők, az épületcsatlakozások problémamentesen kialakíthatók. A flexibilis csövek maximum 360 m hosszú tekercsben kaphatók, ami jelentősen gyorsítja a csőfektetéshez szükséges időt. A kivitelezést tovább gyorsítja és gazdaságosabbá teszi a keskenyebb munkaárok szélesség.

Energiaszállítás flexibilis csőrendszeren

 

Hőszigetelés

A flexibilis csövek hőszigetelése kemény poliuretán habból (PUR) készül, speciálisan erre a célra kifejlesztett receptúra alapján. A gyártás során a haszoncsövet folyamatosan körbehabosítják, így nagyon könnyű, de kiváló minőségű, rendkívül alacsony hővezetési tényezővel rendelkező (λ=0,0218 W/mK) hőszigetelés keletkezik. A flexibilis Isoplus csőrendszerek további gázdiffúzió gátló fóliát kapnak, ami a PUR-hab elöregedését gátolja és így garantálja a szigetelőképességet a teljes élettartamra.

 

Köpenycső

A flexibilis csövek köpenycsövének anyaga sima külső felületű PE-LLD (Polyethylene Linear Low Density), kis sűrűségű, varratnélküli és rugalmas polietilén. Hővezetési tényezője: λ=0,35 W/mK.

A PE-LLD szerepel minden nemzeti és nemzetközi szabványban, mint közvetlenül földbe fektetetésre egyedül alkalmas anyag, köszönhetően az időjárással és UV sugárzással, valamint a földben előfordulható összes kémiai anyaggal szembeni ellenálló képességének.

 

Az Isoplus flexibilis csövek előnyei:

  • egyszerűen csatlakoztatható haszoncsövek (hegesztéssel, forrasztással vagy fittingekkel);
  • gazdaságos gyártástechnológia;
  • falátvezetések esetén nincsen szükség fixponti konstrukciókra;
  • kisebb takarási mélység is elegendő;
  • tökéletesen szigetelt, kötött csőrendszer;
  • minimális hajlítási sugár 700 mm-től, szállítás tekercsben 360 méteres hosszig;
  • jelentősen kevesebb karmantyú igény, elhanyagolható szerelési munka, azonnali betemetés lehetséges;
  • könnyű nyomvonalvezetés beépített területeken, gyorsabb kivitelezési idő, rövidebb forgalomkorlátozás.

Energiaszállítás flexibilis csőrendszeren

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo