2014. szeptember 05.

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból

A Thermo-Block hőszigetelt, energiatakarékos építési rendszerből alacsony energiaigényű házak, A+ kategóriájú épületek és passzív/aktív házak építhetők, utólagos hőszigetelés nélkül, vékonyabb falakkal. A betonnal kitölthető fal- és födémzsalu elemek pontosan, Lego-szerűen kapcsolódnak egymáshoz, hőhíd nélküli épületburkot képezve.

A beton zsalukövekhez hasonlító Thermo-Block falazóelemek polisztirol alapanyagból (Neopor 2400 grafitos anyag) készülő falazó/zsaluzó elemek. A nanoméretű grafitpor adaléknak köszönhetően körülbelül 20 százalékkal kisebb hővezetési tényezővel rendelkeznek, mint a grafitadalék nélküli EPS elemek. A hőtükörként működő nanoméretű grafitszemcséken a sugárzás szétszóródik, és részben visszaverődik, növelve ezzel a falazóelemek hővezetési ellenállását.

A Thermo-Block elemek Lego-szerű kapcsolódási pontokkal illeszkednek egymáshoz. (Az elemek segédanyagok nélkül szárazon összepattinthatók, a csatlakozási pontok kúpos kialakításának köszönhetően egy esteleges visszabontásnál az elemek nem sérülnek, újra beépíthetők.) A hőhídmentesség ennek a kapcsolódásnak is köszönhető. A Thermo-Block rendszerrel készülő külső falak, födémek és tetők kiváló hőszigeteltsége eredményezi az alacsony energiafelhasználást (az épületek energiaigénye kisebb, mint 15 kWh/m2/év). A kivitelezés ideje alapterülettől és bonyolultságtól függően 3-4 hónap.

 

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból
Thermo-Block 25-ös Falazóelem

 

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból
Thermo-Block 35-ös Koszorúelem

 

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból
Thermo-Block Rácsgerenda

 

Alapanyag

A Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer alapanyaga a német BASF cégtől származó szürke színű, grafitos Neopor 2400 típusú expandált polisztirol (EPS), ami habosító anyagot és égéskésleltető adalékot tartalmaz. Kiváló hőszigetelő képességgel bír, rendkívül jól alakítható, környezetre és egészségre nem veszélyes. Az EPS legfontosabb jellemzője alacsony hőátbocsátási tényezője (25 cm-es falazat hőszigetelése 60 cm-es téglafaléval egyenértékű: U=0,24 W/m2K), ami a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető, mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően az energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Energiatakarékos építési rendszer polisztirolból 

Gyártás

A sztirolgyöngyöket előhabosítják, pihentetik, majd formahabosítás után nyerik el az építőelemek végleges formájukat. Előhabosításkor a gyöngyök megpuhulnak, a gyöngyökön belül apró zárt cellák képződnek, ebből fakad a Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer kiváló hőszigetelő képessége. A termékek 26 kg/m3 testsűrűséggel készülnek!

 

Hosszú élettartam

A Thermo-Block építési rendszer elemeinek anyagtulajdonságai az idő múlásával nem változnak. A hosszan tartó ultraibolya sugárzásnak (napfény) kitett elemek felülete porló lehet. A szakszerűen beépített elemek felülete mindig eltakart, csak a tárolás alatti védelemről kell gondoskodni.

 

Éghetőség

A tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata, tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 norma szerint történik. A korábbi szabályozás megnevezései alapján „nehezen éghető” kategóriába tartozik. Az EPS tűzterhelés hatására ég, de az égéshő elvétele után önkioltóan viselkedik. Az égés során nem keletkezik mérgező anyag, az anyagba kevert adalékok miatt a tüzet nem terjeszti tovább.

 

Környezeti hatás

A Thermo-Block Építési rendszer elemei kémiailag semleges hatásúak, nem tartalmaznak a környezetre, természetre káros anyagot, a környezetbe jutva azt nem szennyezik.

hírlevél-feliratkozás

épjog