2013. április 02.

Építőipari kiállításcsokor új koncepcióval

Építőipari kiállításcsokor új koncepcióval

2013. április 10. és 14. között egy új koncepció szerint felépített építőipari-épületgépészeti-településfejlesztési kiállítási csokor várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A csokor már öt kiállítást ölel magába: a Hungarotherm (épületgépészet) és a Construma (építőipar) a Reneo (megújuló energiák) Urb:icon (településfejlesztés) és Otthondesign (lakberendezés, design) kiállításokkal egészül ki.

A Construmán az Építési Megoldások kiadója, az Artifex Kiadó Kft. is megjelenik. Szeretettel várjuk az érdeklődőket az A pavilon 209/C standján!

 

Az új koncepció szerinti elhelyezkedés az alábbi térképen látható.

Építőipari kiállításcsokor új koncepcióval

A Construma-csoport több alkalommal kapott komoly szakmai elismerést, és a nagyközönség számára is megtartotta vonzerejét – olvasható a rendezvény honlapján. Legutóbb több mint 40 konferencia, bemutató gazdagította a programot. A 21 ezer négyzetméteren bemutatkozó 556 cég kínálatát több mint 50 ezer látogató tekintette meg.

Fókuszban a fenntartható, „zöld" építőanyagok

A hatékony energiafelhasználású építkezés, a megújuló energiaforrások mind szélesebb körű alkalmazása már nem csak a jövő víziója, hanem jelenünk meghatározója lett. Éppen ezért a Construma kiállítóinak jelentős hányada is ennek szellemében hozza el termékeit, szolgáltatásait, és a kapcsolódó szakmai programok közül több is foglalkozik majd a fenntartható építéssel.

Tematikus napok

A szervezők idén is követik a szakmai programok terén azt az elvet, hogy minden nap egy-egy szakmára koncentrálva segítik látogatóink – és ezen keresztül kiállítók – számára is a koncentrált szakmaiságot.

  • április 10. – Megújuló energia napja
  • április 11. – Épületvillamossági nap
  • április 12. – Tetőfedők napja
  • április 13. – Nyílászárók napja

2013-ban a kiállítással egy légtérben a nyílászárók, árnyékolástechnika gyakorlati bemutatója mellett további interaktív bemutatókra kerül sor a tetőfedés, szigetelés, bádogosipar és a megújuló energiák témakörében.

Hungarotherm

A Hungarotherm nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a Construmához. Most 7. alkalommal szervezi a Hungexpo. A honlap szerint az új koncepció mentén szervezett kiállítási csokor a Hungarotherm kiállítói és látogatói számára is új lehetőségeket rejt magában: a szakemberek, cégek számára új irányokat, üzleti megoldásokat, a korábbinál szélesebb körű tájékozódási lehetőséget, a nagyközönség számára pedig a teljes körű piaci áttekintést.

Az idei Hungarotherm a megszokott épületgépészeti termékkörök mellé új témakörökkel is kiegészül: ezúttal a környezetvédelem (elsősorban a vízgazdálkodás) és az energetika témakörei kapnak bemutatkozási lehetőséget. A szakmai konferenciák is kapcsolódnak majd ezekhez a témakörökhöz. Várhatóan nagy érdeklődés övezi majd azt a kétnapos konferencia sorozatot, mely az épületenergetika témakörét járja körül négy szekcióban április 11-12-én.

Új kiállítás: Reneo Megújuló energiák szakkiállítása

A kiállítási csokor új taggal is bővül 2013-tól. A nemzetközi szakkiállítás a megújuló energiaforrások, energiatermelés, -ellátás, -tárolás, erőművek, energetikai háttéripar, épületvillamosság, környezetvédelem, K+F, szolgáltatások, energia-hatékony építés témakörök termékkínálatát foglalja magába.

Urb:icon a településfejlesztésért

A csokorhoz először tavaly csatlakozott az Urb:icon Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár, melynek keretében a Hungexpo Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, szeretne lehetőséget kínálni a magyar – és más közép-kelet-európai – önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek, tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására.

A kiállításhoz kapcsolódó településenergetikai konferencián (április 10.) a szakemberek a közösségi épületek energiafelhasználásának optimalizálási lehetőségeit, új megoldásait járhatják körbe. 

hírlevél-feliratkozás

épjog