2014. január 09.

Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal

Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal

A kétszeres ipari nívódíjjal jutalmazott PhoneStar Csendlap kategóriájában páratlan hanggátló tulajdonságokkal bír. A vékony, így a hasznos teret alig csökkentő rendszer segítségével véglegesen megoldható a zajterhelésnek kitett épületek falainak, padlójának és mennyezetének hangszigetelése akár utólag is.

A szabadalmaztatott, Magyarországon gyártott, CE minősített PhoneStar lapok természetes alkotóelemeinek (cellulóz és szilícium) köszönhetően környezetbarát és antiallergén. Vastagsága csupán 10 vagy 15 mm, mégis annyi hangot csillapít, mint egy 30 cm vastag téglafal, tehát hússzor hatékonyabb annál. A gyorsan, tisztán, egyszerűen beépíthető, falra, padlóra, mennyezetre, tetőbe vagy akár kültéren is alkalmazható lapok kiemelkedő léghangcsillapító (28–36 dB) és lépéshang-csillapító (24–33,8 dB) képességgel, valamint kimagasló hőtároló tulajdonsággal rendelkeznek, teherbírásuk 65 tonna/m2.

Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal

 

A PhoneStar teljesíti a hanggátló termékek három alapvető követelményét:

  • tömeg (speciális kvarchomok, 1250 kg/m3);
  • rugalmasság (nedvességálló karton);
  • többrétegűség (3 kvarchomok réteg és 7 síklap réteg).

 

Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal

Néhány esetben – főleg vastag falaknál – elégséges a lapok direkt rögzítése, de vékony falaknál – főleg a zajterhelés elleni emelt szintű védelem elérésére – előtétfalas hangszigetelési rendszert célszerű készíteni. Az előtétfalas hangszigetelés lényege, hogy az erős dübelekkel rögzített fal elnyelje a hang energiáját, de a lehető legkevesebb helyet vegye el az ingatlanból. A rétegrendben felhasznált anyagok (több réteg PhoneStar Csendlap, kőzetgyapot, hanglágy anyag, gipszkarton) együttesen gondoskodnak a hatékony hangszigetelésről és a megfelelő burkolatról.

Falak hatékony utólagos hangszigetelése vékony lapokkal

Sok esetben a zajok nem léghangok (levegőben terjedő hangok), hanem kopogóhangok, amelyek a födémeken és a gépészeti elemeken át terjednek. Ezekkel szemben is lehet védekezni megfelelő PhoneStar rétegrendekkel, de tervezésük különös gondosságot igényel.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog