2012. január 24.

Felvonó gépház nélkül és laposszíj függesztőelemmel

Felvonó gépház nélkül és laposszíj függesztőelemmel

A Gen2 Premier felvonórendszer legfőbb előnye, hogy nem igényel gépházat, ebből adódóan a hagyományos rendszereknél rugalmasabban tervezhető és gyorsabban telepíthető. A hatékony energiafelhasználású, biztonságos üzemeltetésű rendszer másik különlegessége, hogy függesztőeleme acél sodrony kötél helyett speciális laposszíj.

A Gen2 liftek hajtása és vezérlése – szemben a hagyományos rendszerű berendezésekkel – a felvonóaknán belül, az aknafejben helyezkedik el. Az új elrendezés mind az építészek, mind az üzemeltetők számára előnyös: a gépház elhagyásával a tervezők növelhetik az épület hasznos alapterületét, az épülettulajdonosok pedig rugalmasan hasznosíthatják az épületen belül ily módon felszabaduló területeket.

 

Felvonó gépház nélkül és laposszíj függesztőelemmel Felvonó gépház nélkül és laposszíj függesztőelemmel

 

Tiszta, környezetbarát megoldás

A Gen2 rendszer lelke a forradalmian új függesztőelem: a korábbi acél sodrony kötél helyett függesztőelemként speciális laposszíjat alkalmaz az Otis. Az új laposszíj 3 mm vastag és 30 mm széles, teherbírása pedig több, mint 3600 kg. A kiemelkedő szakítószilárdságot a laposszíj belsejében futó sodrott acélszál kötegek, a rendkívüli hajlékonyságot pedig a poliuretán bevonat biztosítja. Mivel az új laposszíj – szemben a korábbi kötelekkel – nem igényel kenést, az üzemeltetés is tisztábbá válik.

 

Hatékony energiafelhasználás

Az új laposszíj akár 10 cm átmérőjű hajtótárcsán is meghajlítható, így nincs szükség a hagyományos nagy átmérőjű hajtótárcsára és csigahajtóműre. A fülkénként 3 darab laposszíj közvetlenül az állandó mágnesű szinkronmotor tengelyén van átvetve. A Gen2-höz kifejlesztett új motor energiaigénye a korábbiakénál kevesebb. A tervezők a Gen2 hajtóművéhez egyedi elektromagnetikus szűrőt is terveztek, ami hatékonyan csökkenti az épületnek átadódó interferencia zavarokat.

 

Felvonó gépház nélkül és laposszíj függesztőelemmel

 

Csendes üzem

A speciális anyagokból készült laposszíj alkalmazása, a hajtómű elhagyása, a gondosan kialakított fékrendszer és a mikroprocesszor alapú vezérlőszekrény jelentős zajcsökkenést eredményez.

 

Rezgésmentes fülkemozgás

A merev fülkeszerkezet és a frekvenciaszabályozott hajtás kiemelkedően egyenletes fülkemozgást biztosít.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog