2012. február 08.

Folyamatos égésszabályzású pelletkályha

Folyamatos égésszabályzású pelletkályha

A pellettüzelésű MCZ kályhák és kandallók Active system égésszabályzóval készülnek – ez a kályha belsejében található, rendkívül pontos és megbízható eszköz képes hozzáigazítani az égési levegő mennyiségét a rostélyban található pellet mennyiségéhez és minőségéhez, hozzájárulva ezzel a hatékony égetéshez.

A lehető legjobb égést lehetővé tevő Active system rendszerrel a tüzelőberendezések biztonságosan és önállóan működnek bármilyen pellet esetén, függetlenül attól, hogy miképp kapcsolódik a fűtési rendszer a kéményhez. Az Active system folyamatosan figyeli az égőcsésze telítettségét, a pellet változását, a kéményben uralkodó nyomásviszonyokat és ezek függvényében beavatkozik a füstgázventilátor által szállított füstgáz optimális szinten tartására. Az Active Systemhez távvezérlő is tartozik, melyen előre beállított programok segítik a kényelmes üzemeltetést.

 

Folyamatos égésszabályzású pelletkályha

 

A hatékony (90 százalék hatásfokú), automatikus gyújtású MCZ pelletkályhák nagy előnye, hogy – modelltől függően, valamint a használati gyakoriságot figyelembe véve – a pelletet elégendő 1-3 naponta adagolni, a hamutálcát pedig havonta egyszer üríteni.

 

A tűztér speciális anyagból készül

A kandallók belső tere Alutec-kel bélelt (ez a szabadalmaztatott anyag alumíniumötvözet és titán keverékéből áll). A titán növeli a mechanikai szilárdságot és a termikusságot, az alumínium pedig emeli a kandallón belüli hőmérsékletet, aminek eredményeként az üvegfelületek tiszták maradnak. Az Alutec további előnye, hogy nem feketedik meg az égéstől: alaphelyzetben fehér, a begyújtás után sötétebb, ha az égési kamra eléri a legmagasabb hőmérsékletet (körülbelül 400 °C), újból fehérré válik.

 

Az égéshez szükséges oxigén a külső térből érkezik

Az MCZ kandallóknak közvetlen csatlakozása van a külső levegőhöz. Ez azért fontos, mert egyre több lakás épül korszerűen záródó nyílászárókkal, illetve energiatakarékos otthoni mechanikus szellőztető rendszerrel, melyekkel azonban a kandalló nem kap elegendő levegőt a szobából a működéséhez. Az Air Feed esetében a levegő a kandalló hátoldalán található kivezetésen keresztül érkezik a rendszerbe. Ez lehetővé teszi az egyenletesen oldott levegőt a kályha belsejében, és a tűz így látványosan és csendesen ég a kandallóban.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog