2012. augusztus 06.

Gyakran együtt kell megoldani a fűtéskorszerűsítést és a kéményfelújítást

Gyakran együtt kell megoldani a fűtéskorszerűsítést és a kéményfelújítást

Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandallóbeépítésről, illetve CO2-semleges fűtésről. Ilyen berendezések beépítésekor nem szabad megfeledkezni az épület füstgázelvezető rendszerének – azaz a kéménynek – a korszerűsítéséről sem. 

Kazáncsere előtt érdemes a meglévő kéményt bevizsgáltatni, hogy alkalmas-e például az új kondenzációs kazánhoz. Jó példa az utólagos kandalló, pelletkályha vagy faelgázosító kazán telepítése is, ugyanis ezekhez a megújuló energiát hasznosító tüzelőberendezésekhez megfelelően szigetelt, a magas hőmérsékletnek és a nedves üzemnek egyaránt ellenálló kéményrendszer szükséges.

Gyakran együtt kell megoldani a fűtéskorszerűsítést és a kéményfelújítástHa nem megoldható a meglévő kémény utólagos bélelése, akkor kerül szóba új kémény felépítése vagy szerelése. A hazai piacon széles termékkínálatból választhatunk: a kerámia bélésű, épített kéményrendszerek és a szigetelt, háromhéjú fémkéményrendszerek nyújtják a legbiztonságosabb és a legtartósabb megoldást. Esztétikailag is ezek a legjobbak, mert az épület homlokzatához igazíthatók, akár színben is.

A Schiedel Kéménygyár Kft. várja a háztulajdonosok kéményt érintő kérdéseit. Díjmentes szaktanácsadással és kéményméretezéssel állnak rendelkezésre műszaki szaktanácsadóik a tervezési és kivitelezési fázisban egyaránt. A Schiedel-kémények biztonságosak, mert sav-, és koromégésállóak, nedvességre érzéketlenek. Az épített kerámia (samott) béléscsöves és a szerelt fém kéményrendszereik új építéshez és felújításhoz egyaránt alkalmasak, gyorsan és egyszerűen építhetők vagy szerelhetők. Megfelelő keresztmetszet esetén a meglévő kémény kerámia csővel is bélelhető, ami biomassza fűtés (pl.: pellet, hasábfa, faapríték stb.) esetén jelentős előnyöket kínál. 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog