2017. január 11.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

A Stihl kertgondozásra szolgáló kompakt akkumulátoros kéziszerszámokkal bővíti termékcsaládját. A könnyű és csendes eszközök nemcsak a professzionális felhasználók munkáját segíti, hanem az otthoni felhasználókét is, hogy a kertbarátok a délutáni szieszta alatt is nyugodtan tevékenykedhessenek a kertben.

A Stihl legújabb, Compact termékcsoportja még egyszerűbbé és könnyebbé teszi a kertgondozást. A Compact rendszerbe négy akkumulátoros eszköz tartozik: egy láncfűrész, egy szegélynyíró, egy sövénynyíró és egy fúvógép, illetve az ezekhez tartozó kiegészítők.

A Compact akkumulátoros rendszerek minden eszköze könnyen használható, csendes, ugyanakkor rendkívül hatékony – így most már az sem lehet kifogás a kertészkedésre, hogy éppen a vasárnapi szieszta idején támad kedvünk kertészkedni, vagy éppen a család legkisebb tagja a délutáni alvását tölti. Az új eszközök olyannyira csendesek, hogy használatukkor fülvédőre sincs szükség. A kéziszerszámok ideálisak a sűrűn lakott városi területek kertjeihez, illetve a hobbikertészek számára. Az eszközök innovatív kialakításával bármilyen akadályt képesek átugrani, amivel a kertben találkozhatunk.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

 

MSA 120 C-BQ – Compact akkumulátoros fűrész

A kompakt akkumulátoros fűrészben a Stihl legendás láncfűrésze találkozik a modern akkumulátor-technológiával. A kivételesen könnyű akkumulátoros fűrész gyors láncfeszítővel és úgynevezett QuickStop Super láncfékkel szerelt, a 1/4” PM3 fűrészlánc pedig a szép vágási felületet és a jó vágásteljesítményt szavatolja. Az MSA 120 C-BQ amellett, hogy kézhez álló és könnyű, rendkívül erőteljes. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy segítségével még az erős ágak és cserjék, valamint a fa építőanyagok is könnyedén vághatók. A Stihl állítókerékkel feszíthető fűrészláncai különösen precízen dolgoznak és könnyedén haladnak a fában, tiszta vágási felületet eredményezve. A fűrészláncok kiemelkedő minőségét a Stihl erre specializálódott svájci gyára garantálja.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

 

HSA 56 – Compact akkumulátoros sövénynyíró

A könnyű akkumulátoros sövénynyíró nagyon jó vágásteljesítménnyel rendelkezik, így ház körüli használatakor rendkívül hatékony. A kéziszerszám használata gyerekjáték, kis tömegének köszönhetően könnyedén mozgatható, vágáskor minimális zajt kelt. A HSA 56 Compact akkumulátoros sövénynyíró kétoldalas, innovatív késrendszerrel készül, amely a pengék közé tereli az ágakat, így segítségével a sövény igény szerint alakítható.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

 

BGA 56 – Compact akkumulátoros fúvógép

Legyen szó füves területek vagy a kerti utak, behajtók megtisztításáról, a Stihl Compact akkumulátoros fúvógépe mindenhol helyt áll. Nagy fúvóerejének köszönhetően könnyedén lehet eltávolítani vele mind az elszáradt leveleket, illetve növényi nyesedékeket, mind egyéb szennyeződéseket. Kompakt kivitelezése miatt rendkívül könnyű, jól manőverezhető, kiváló súlyelosztással rendelkezik, mindemellett azonban a Compact akkumulátoros rendszer többi tagjához hasonlóan csendes. Csövének hossza három fokozatban állítható egyrészről a testméret, másrészről pedig az alkalmazási terület nagyságának függvényében.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

 

FSA 56 – Compact akkumulátoros szegélynyíró

A Stihl Compact akkumulátoros szegélynyírója lendületes és precíz munkavégzést tesz lehetővé, kis tömege miatt pedig egyszerűen használható. A halk, jó súlyelosztású eszköz a teleszkópos szárnak és az állítható fogantyúnak köszönhetően könnyen testre szabható, kiváló teljesítménye pedig a legnehezebb területek nyírását is megkönnyíti. Damilfeje a talaj érintésére adagol, néhány mozdulattal utántölthető. Az akkumulátor kiesés elleni védelme és az opcionális távtartó kengyel a biztonságos munkavégzést szavatolja.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

 

Tartozékok Compact akkumulátoros gépekhez

A Compact termékcsalád gépeihez AK 10-es és AK 20-as lítitium-ion akkumulátorok tartoznak, melyek LED-es töltésjelzővel rendelkeznek. Mindkettő esetében a működési idő, a gépfajta, valamint a felhasználási körülmények függvényében változik a töltési idő. A hozzájuk illő AL 101 univerzális töltőkészülék a Compact rendszer minden tagját kiszolgálja. LED állapotjelző és tépőzáras kábelrögzítő tartozik hozzá, az egyszerű tárolás érdekében falra akasztható.

Hatékony és csendes működésű új kerti szerszámok

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog