2014. április 21.

Hatékony megoldás a maradványvíz csökkentésére

Hatékony megoldás a maradványvíz csökkentésére

A társasházi lakásokban mért összes vízfogyasztás és a ház főmérőjének állása szerinti vízfogyasztás közötti különbség a maradványvíz, ami a lakóközösség közösköltségét terheli. E kiadás csökkentésére alkalmas a pillanatnyi fogyasztási adatokat szolgáltató, és azokat folyamatosan értékelő M2M automatikus mérőóra-leolvasó rendszer.

A rendszerbe kapcsolt mérőórák folyamatos on-line kapcsolatban állnak a központi adatbázissal, pillanatnyi fogyasztási adatokat szolgáltatva, mely adatokat a központi szerveren futó alkalmazás folyamatosan értékeli és naplózza. A rendszer azonnal jelzi, ha egy vízmérő meghibásodik, illetve kiszűrhetők a szándékos rongálások is, lehetőséget adva arra, hogy az üzemeltetők és karbantartók időben lépjenek.

A mérőóra-leolvasó rendszer emberi beavatkozás nélkül, teljesen automatikusan működik, használatához mindössze internet-hozzáférésre van szükség (nincs telepített szoftver), és az adatbázis bárhonnan, bármikor elérhető. A fogyasztás visszanézésére az óránkénti állapotok, értékeket archiválódnak.

Hatékony megoldás a maradványvíz csökkentésére

hírlevél-feliratkozás

épjog