2013. január 25.

Hatékonyan szigetelő fújható üveggyapot

Hatékonyan szigetelő fújható üveggyapot

A Supafil fújható üveggyapot szigetelés új építésekkor és felújításokkor egyaránt kitűnő megoldást nyújt. Alkalmas tető- és padlásterek, nehezen hozzáférhető helyek egyszerű, gyors és hatékony, akár bontás nélkül elvégezhető szigetelésére, könnyűszerkezetes falszerkezetek, épületrészek üregeinek kitöltésére stb.

A Magyarországon 2012 tavaszától kapható, résmentes, tömörített hőszigetelések készítésére alkalmas Supafil termékcsalád leggyakoribb alkalmazása tetőterek vízszintes felületeinek, valamint az üreges szarufaközök alsó részeinek szigetelése. Az üreges részek kitöltésére a Supafil Cavity (λ=0,034 W/mK), a szabadon fújható épületrészekhez a Supafil Loft (λ=0,045 W/mK) termékek használata javasolt.

A Supafil már – fehér – színében is különbözik a hagyományos üveggyapot fajtától. A gyapotdarabok hidrofobizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként tapadnak egymáshoz. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák, így a felhasználási területtől függően akár 1-1,4 m3 is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

Hatékonyan szigetelő fújható üveggyapot

A Supafil termékek alapanyaguknál fogva nem veszik fel a levegő páratartalmát, így nem is romlik a hőszigetelő teljesítményük. A párát áteresztik, így a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, elkerülve a penészedés kialakulásának veszélyét. A termékek az MSZ EN 13501-1 szabvány szerint A1 nem éghető osztályba tartoznak, ennek köszönhetően növelik az épületek passzív tűzállóságát. A fújható üveggyapot vegyszereket nem tartalmaz, káros anyagoktól mentes, és a hagyományos tekercses/táblás ásványgyapottól csupán bejuttatási technikájában különbözik.

Hatékonyan szigetelő fújható üveggyapot

A Supafil fújása gépesített technológiával történik, és szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre történő bejuttatása. A hazai felhasználás főleg tetőterek, padlásterek szigetelésére korlátozódik, elsősorban felújításokhoz és a szigetelések „feljavítására”, beleértve a hozzáférhetetlen helyeken lévő régi szigeteléseket, például a magastetők padlástereinek tetőmegbontás nélküli utólagos szigetelését. Ebben az esetben a befújás a tömlő átmérőjének megfelelő lyukon keresztül is elvégezhető. Európa többi részén a fújható szigetelést előszeretettel alkalmazzák könnyűszerkezetes épületek üregeinek, falszerkezeteinek kitöltéséhez, illetve külső burkolatok mögötti szigetelésekhez is.

hírlevél-feliratkozás

épjog