2019. november 04.

Helyes kéményválasztással a környezetért

Helyes kéményválasztással a környezetért

A szakemberek és az építtetők ma egyaránt energiatudatosabbak, mint valaha. Szerencsére erre az igényre a gyártók folyamatos fejlesztésekkel válaszolnak, aminek köszönhetően a kéményektől is egyre többet és többet várhatunk. Szakemberként ajánlás, magánemberként a választás előtt érdemes alaposan megismerkedni a bővülő kínálat műszaki lehetőségeivel.

Manapság már alapvető elvárás, hogy a korszerű kémény észrevétlenül tegye a dolgát, azaz biztosítsa a fűtőkészülék megfelelő hatásfokát, az égéstermék szakszerű kezelését, az égéshez szükséges levegőt, miközben ellenállónak kell lennie a füstgázból kicsapódó nedvességnek és agresszív savaknak. Mint azt tudjuk, otthona válogatja, hogy hová mely kémény ideális. Vegyünk most sorra a Leier termékkínálatát!

 

Megoldások klasszikus tüzeléshez

A Leier választékában a LSK kéményrendszer a legnépszerűbb, testre szabható kivitele miatt. Ez a modell extra hőszigeteléssel ellátott, amelynek vastagsága a szabványos érték dupláját is eléri. Az eredmény a még kiválóbb huzathatás, még alacsonyabb karbantartási igény mellett. Az LSK konfigurálhatóságát jól mutatja, hogy kétkürtős kivitelben kombinálható más típusokkal.

 

Helyes kéményválasztással a környezetért

 

Hová tervezzük? A termék ideális fa- és széntüzelésű központi fűtéses tüzelőberendezésekhez, hagyományos és vízteres cserépkályhákhoz, kandallókhoz és egyedi tüzelőberendezésekhez, fém tűzterekhez és tűztérbetétekhez, faelgázosító tüzelőberendezésekhez, pellet készülékekhez, illetve kemencékhez és sütőkhöz.

Ha kis helyben gondolkodunk, akkor érdemes számításba venni a Smart kéményt, amely takarékos méretén kívül azért is jó választás, mert a homlokzaton kívül is építhető. Optimalizált méreteinek köszönhetően a Smart kémény a legkisebb a piacon, csupán 0,1 m2 helyet igényel.

Ez a modell jó választás lehet fa- és széntüzelésű központi fűtéses tüzelőberendezésekhez, hagyományos és vízteres cserépkályhákhoz, kandallókhoz és egyedi tüzelőberendezésekhez, fém tűzterekhez és tűztérbetétekhez, faelgázosító tüzelőberendezésekhez, pellet készülékekhez, illetve kemencékhez és sütőkhöz.

Az LK – a tartalék kéménynek is ajánlott – modellben a levegőt mint az egyik legjobb hőszigetelő közeget – a hőszigetelt falazóelemekhez, nyílászárókhoz hasonlóan – bezárjuk a szerkezetbe. Ha pedig tudjuk, hogy a megrendelő csak alkalmanként gyújt be kandallójába vagy tartalékkéményt választana későbbi funkcióhoz, az LK a Leier legkedvezőbb árfekvésű kéményeként azért is remek választás, mert akár más típussal kombinálva is elérhető kétkürtős kéményként.

Helyes kéményválasztással a környezetért

 

Hová tervezzük? A modell megfelelő fa- és széntüzelésű központi fűtéses tüzelőberendezésekhez, cserépkályhákhoz, kandallókhoz és egyedi tüzelőberendezésekhez, valamint fém tűzterekhez, tűztérbetétekhez.

A minőségi garancia sem lehet kérdéses: az említett modellek mindegyikében kerámia béléscsövet alkalmaznak, amelynek nagy előnye, hogy sav-, koromégés és nedvességálló, a praktikus szempontokat pedig csak tovább bővíti, hogy a hirtelen hőmérséklet-ingadozás sem tehet kárt benne.

 

Helyes kéményválasztással a környezetért

 

Egyesülnek a funkciók: kémények minden típusú tüzelőberendezéshez

A Leier Multikeram kémény legfőbb előnye, hogy W3G-rendszerű, ami a legmagasabb szintű kéményminősítés. Ez a kompakt rendszer minden tüzelési módhoz alkalmas. A technológia lényege, hogy a legtökéletesebb anyagok felhasználásával biztosítja a kémény legintenzívebb ellenállását az üzemeltetés során jelentkező káros folyamatokkal szemben.

A W3G technológiás kémények a műfaj csúcsát képviselik. Minden tüzelőanyaghoz alkalmasak, így átjárást engednek a tüzelési technikák közt. Ma vegyes tüzelés – holnap kondenzációs gáztüzelés – esetleg pellet? A W3G kémények már felkészültek a jövőbeli változásokra!

De ez még nem minden! A Leier Multikeram Las kémény szintén W3G-rendszerű és minden tüzelési módhoz alkalmas berendezést, amit Las-rendszer egészít ki, ami azt jelenti, hogy a kémények bármely tüzelőanyag használata esetén integrált megoldással biztosítják az égési levegőt.

Helyes kéményválasztással a környezetért

 

Lehetőség zárt égésterű gáztüzeléshez

A Multikeram Las P1 kémény legfőbb előnye, hogy alkalmas túlnyomásos üzemre, gyűjtőkéménynek, sőt kondenzációs gázkészülékekhez is jó választás. Ez a modell az égéstermék áramlása során a gázkazán által generált túlnyomást biztosítja a kémény teljes hosszában. Ez a megrendelőnek maximális üzembiztonságot jelent, ráadásul garantáltan lefagyásmentesen!

Fontos megemlíteni, hogy a korszerű kondenzációs gázkazánok a lakótér levegőjétől függetlenül működnek: integrált megoldással biztosítják az égési levegőt. A Multikeram Las P1 gyűjtőkéményként képes akár 10 kondenzációs kazánt is kiszolgálni. Ez egy társasház esetében több előnyt is jelent: maximális a hasznos alapterület, elegendő 1 kéményt karbantartani, és további előny, hogy a kazánok bontás nélkül, egyesével is cserélhetők.

A fentiekből is látható, hogy a kémények a felmerülő igényekhez mérten válnak egyre korszerűbbé, és könnyítik meg a dolgunkat. További információt a Leier oldalán talál.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog