2022. október 19.

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

Hol a meleg elleni küzdelem, hol a hőveszteség miatt keletkező költségek jelentenek egyre nagyobb terhet a családoknak. Megfelelő tető-hőszigeteléssel azonban megőrizhető a lakótér komfortos klímája és a rezsiköltségek is optimalizálhatók.

Idősebb házaknál súlyos problémát okozhat, hogy sok esetben hőhidas a tetőszerkezet, csak a szarufák között van hőszigetelés, és ez jelentős hőveszteséggel jár. Problémát okoz az is, ha egyáltalán nincs, vagy nem megfelelő méretű az átszellőztetett légrés, továbbá nincs alátétfólia vagy hiányos.

A több mint száz éves Terrán tető-hőszigetelő rendszere, a MediCOMFORT, hosszú távon biztosít ideális klímát nyáron és télen egyaránt.

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

 

MediCOMFORT, az ideális tető-hőszigetelő

Ma az egyik legkorszerűbb tető-hőszigetelés a szarufák felett elhelyezett PIR/PUR-keményhab hőszigetelő tábla.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszert nagyméretű PIR-táblák alkotják, melyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT tető-hőszigetelés közvetlenül a szarufákra is fektethető, kialakításának köszönhetően a táblák csatlakozásánál is hőhídmentességet garantál a tetőnek.

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

 

Felújításnál és építkezésnél is a legjobb választás

A MediCOMFORT Natúr PIR MV meglévő tetők kiegészítő hőszigetelő rétegeként, de új tetőknél önmagában is alkalmazható. A MediCOMFORT Natúr PIR Alu új tetőkhöz ajánlott. Ez a két típus csak külön tetőfólia borítással alkalmazható.

Alacsony hajlásszögű tetőkhöz a MediCOMFORT Polimer használható. A MediCOMFORT 022 új tetők építéséhez, míg a HD típus elsősorban meglévő tetők felújításához javasolt. Mindkét típus rendelkezik a szükséges alátétfóliával, amit már a gyártás során a felületükre kasíroznak.

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

 

Kevesebb anyagfelhasználás

Hagyományos technológiát alkalmazó tetőtérnél a határoló szerkezeteknél legalább 25-35 cm vastag, a szarufák közé és alá épített szálas hőszigetelő rétegekkel lehetne megfelelni a jelenlegi épületenergetikai előírásoknak. A PIR-hab kiváló tulajdonságai miatt akár 13 cm vastagsággal is tudja teljesíteni a követelményeket, ha pedig a szarufák között megfelelő állapotú a régi hőszigetelés, akár 8 cm vastag MediCOMFORT tető-hőszigetelés is elegendő lehet.

Hogyan tegyük otthonunkat energiatakarékosabbá

A MediCOMFORT extra hőszigetelő képességének köszönhetően csökken az energiafelhasználás, a rezsiköltség és a környezeti terhelés. Ráadásul akár a tetőtér belső burkolatának megbontása nélkül beépíthető.

A tetőépítés előtt állókat segíti a Terrán Tetőkalkulátora, amellyel a Terrán tetőcserepekre, a Generon napelemes tetőrendszerre és az ereszcsatorna-rendszerre nagyságrendi árajánlat készíthető.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog