2012. február 22.

Hővisszaverő beltéri diszperziós bevonat

Hővisszaverő beltéri diszperziós bevonat

Jelentős energiamegtakarítás érhető el a sugárzó hőt helyiségbe visszaverő és a hőelnyelést csökkentő HP4 bevonat alkalmazásával. A termék használható panel- és téglaépületekben, tűzfalaknál, hőhidaknál, a fűtőtestek mögötti falrészeknél, illetve bárhol, ahol a belső szigetelés alkalmazása vastagsági korlátokba ütközik.

A 0,5-1 mm rétegvastagságban felhordott HP4 bevonat a hősugárzás 80 százalékát visszaveri a helyiségbe, a meleg hónapokban csökkentve a helyiség túlmelegedését, a téli hónapokban segítve az egyenletes, gyors felmelegedést. A bevonat szélsőséges hőmérsékleteken is (+100 és -30 °C között) hatékony marad. Gyakorlati tapasztalatok alapján az így kezelt helyiségekben jelentős (20-40 százalékos) energiamegtakarítás érhető el.

Hővisszaverő beltéri diszperziós bevonat

A beltéri felületek kiegyenlítésére és a hőérzet javítására szolgáló HP4 törtfehér színű, könnyen keverhető, pasztakonzisztenciájú anyag. Vizes festékekkel színezhető, felhordható hagyományos, illetve gépi módszerrel (5 bar alatti nyomással – a nagyobb nyomás az összetevők sérülését okozza), csiszolható, festhető (hőmérséklettől függően, körülbelül 4 óra elteltével).

Hővisszaverő beltéri diszperziós bevonat

A HP4 bevonat szilárd, száraz és tiszta alapfelületre hordható fel. A felületet zsírtalanítani kell, ha már festékkel kezelt felületről van szó, a régi festékréteget el kell távolítani. Használata előtt az egyenetlenségeket és repedéseket ki kell javítani. A termék a felhasználás módjától függően vízzel hígítható (2-7 százalékban), túlhígítás esetén elveszíti előnyös tulajdonságait.

Hővisszaverő beltéri diszperziós bevonat

hírlevél-feliratkozás

épjog