2024. április 05.

Hűtésre, fűtésre és szellőztetésre alkalmas aktív klímagerendák

Hűtésre, fűtésre és szellőztetésre alkalmas aktív klímagerendák

A Lindab aktív gerendái az indukció elvén működnek: a primer levegőt egy résen vagy fúvókán keresztül a helyiségbe juttatják, ami depressziót alakít ki. Ez a depresszió a helyiség meleg levegőjét átszippantja a hőcserélőn. A meleg levegő mennyisége 4-5-szöröse a primer levegőnek. A Lindab vizes rendszerei minimális karbantartást igényelnek és kellemes belső komfortot teremtenek.

Többféle dizájn, sokoldalú alkalmazhatóság

A Plafond XD többféle elhelyezési lehetőséget kínál, és hét egyedi dizájnú burkolattal érhető el, igazíthatóan az adott helyiség belsőépítészeti stílusához. Ennek szemléltetésére rendelkezésre áll az interaktív Plafond XD tervező – a tervezőeszközzel egyszerűen és gyorsan megtalálható a kívánt megoldás.

Hűtésére, fűtésére és szellőztetésére alkalmas aktív klímagerendák

 

Egyedülálló rugalmasság

A különféleképpen elhelyezhető Plafond XD teljes mértékben az adott helyiség építészeti és műszaki adottságaihoz igazítható. Felszerelhető a mennyezetre, a mennyezethez közel a falhoz rögzítve, a szoba közepére, vagy – megfelelő számú gerendával – akár faltól falig terjedő burkolatként. A mobil és könnyen kezelhető készülék igény esetén egyszerűen áthelyezhető új helyre is.

Hűtésére, fűtésére és szellőztetésére alkalmas aktív klímagerendák

 

Modern, letisztult dizájn

A klasszikus burkolatok, a Badge és a Clyp mellett öt új dizájn is elérhető: Alea, Cubo, Gap, Trac és Zune. Ezeket a formaterveket a német ON3D dizájnstúdió alapítójával, Klaus Noltinggal együttműködve fejlesztette ki a Lindab: „A szabványos szellőztető termékeket nehezebb esztétikus elemként integrálni az építészeti struktúrába. A Plafond XD azonban olyan tervezési lehetőséget kínál, amely bármilyen belsőépítészeti stílushoz igazítható, amit csak az építészek elképzelnek.”

Hűtésére, fűtésére és szellőztetésére alkalmas aktív klímagerendák

 

Energia- és költséghatékonyság

A víz alapon működő aktív klímagerendák telepítése energiahatékony megoldás, amely amellett, hogy csökkenti az üzemeltetés költségeit, hosszú távon is megtakarítást eredményez. Mivel a víz lényegesen jobb energiahordozó, mint a levegő, az aktív klímagerendáknak sokkal kevesebb energiára van szükségük ugyanolyan fűtési és hűtési teljesítmény eléréséhez, mint egy hagyományos fűtési, szellőztetési és légkezelő rendszernek. A hagyományos HVAC-rendszerekkel összehasonlítva az aktív klímagerenda szinte zajtalan, és alig vagy egyáltalán nem igényel karbantartást, ami kellemesebb beltéri komfortot és alacsonyabb működési költségeket eredményez.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog