2010. október 31.

Víz hatására duzzadó hézagkitöltő szalag

Víz hatására duzzadó hézagkitöltő szalag

Az új betonba, vagy már meglévő és új betonok közé elhelyezhető, építési hézagok tömítésére szolgáló Servistrip AH 205 hézagtömítő szalag víz hatására megduzzad, gátolva a víz vándorlását a betonban. Szilárdságából adódóan olyan helyeken is alkalmazható, ahol más szigetelési megoldás nem használható, vagy sok nehézséget okozna.

A víz hatására eredeti méretének négyszeresére duzzadó Servistrip AH 205 szalagot bevonat védi, mely a duzzadást 7-10 nappal késlelteti annak érdekében, hogy a kivitelezéskor, illetve a nedves beton bedolgozásakor a gumiszalag ne „aktiválódjon”. A bevonat kezdetben a duzzadás mértékét is csökkenti, hogy a térfogat-növekedésekor kialakuló erők ne tegyenek kárt a friss, a tervezett szilárdságát még el nem ért betonban. Az egyszerű, szilárd kialakítás képessé teszi a hézagtömítő szalagot kényes helyeken történő alkalmazásokra is, mint például diafragmáknál, folytatólagos falaknál és durva betonfelületeknél, ahol más tömítési eljárás nem alkalmazható, vagy a vízszigetelés speciális részletmegoldást igényel.

A Servistrip AH 205 magában csak építési hézagok tömítésére szolgál, de tágulási hézagok tömítésére kombinálható az AH rendszerű PVC fuga- és mozgásihézag szalagokkal.

 

A Servistrip AH 205 nyújtotta előnyök:

• aktív védelem – víz hatására eredeti méretének négyszeresére duzzad, és elzárja a víz útját a hézagban;

• szilárd szalag – más hézagtömítő anyagokkal ellentétben a teljes Servistrip AT szalag egységesen megduzzad;

• egyszerű elhelyezés – beépítése sem különleges technikát, sem speciális ragasztóanyagot nem igényel;

• késleltető burkolattal ellátott – megakadályozza az idő előtti, beépítés alatti duzzadást, és meggátolja a frissbeton berepedését;

• költséghatékony – ragasztók vagy mechanikai rögzítők alkalmazásával meglévő vagy új szerkezetekbe egyaránt könnyen beépíthető;

• tartós – meghaladja a legtöbb szerkezet várható élettartamát.

 

Víz hatására duzzadó hézagkitöltő szalag

 

A Servistrip AH 205-öt a vasalás elkerülése miatt általában a falak és lemezek közepében kell elhelyezni, de a fölhordó lemezek alsó oldalára is helyezhető. A gumiszalag rögzíthető Pak Adhesive ragasztóval, epoxihabarccsal, vagy mechanikai rögzítéssel (kőműves szögekkel, szögbelövővel vagy pneumatikus szegezővel), a kapcsolódásoknál 100 mm-es átlapolásokkal. A Servistrip AH 205 csövekre, megtámasztásokra, cölöpökre, pillérekre is elhelyezhető. Ha a Servistrip AH 205 a betonozás előtt megsérülne, a sérült rész átlapolásával – mindkét irányban 100 mm-re túlnyúlva – ép szalaggal javítható.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog