2015. június 25.

A fújható cellulóz hőszigetelés télen-nyáron hatékony védelmet nyújt

A fújható cellulóz hőszigetelés télen-nyáron hatékony védelmet nyújt

A Thermotus cellulóz hőszigetelő anyag ömlesztve, speciális géppel, befúvásos technológiával juttatható az épületszerkezetbe, így minden apró hézagot kitölt, még a legbonyolultabb szerkezetek esetén is tökéletes, hőhídmentes szigetelést képezve. Egy átlagos családi ház padlása akár egyetlen nap alatt is szigetelhető.

A Thermotus szigetelőanyag alapját bórax-szal és magnézium-szulfáttal kevert, rosttá darált újságpapír adja. A cellulózrostok és a közöttük lévő levegő kiváló hőszigetelő képességet nyújt, a bórax tűzzel szemben ellenállóvá teszi, a magnézium-szulfát (más néven keserűsó) pedig távol tartja a rágcsálókat.

A Thermotus hővezetési tényezője 0,038 W/mK, a 15 cm vastagságban bedolgozott szigetelés hőátbocsátási tényezője mindössze 0,25 W/m2K. A cellulóz szigetelés egyik jellemző tulajdonsága, hogy maradéktalanul tartja a térfogatát, nem esik össze – erre a gyártó 20 év garanciát vállal.

A hatékony szállíthatóság érdekében a szigetelőanyag tömörített formában, 100 literes, újrahasznosított nylonzsákokba préselve kapható.

A fújható cellulóz hőszigetelés télen-nyáron hatékony védelmet nyújt

Az összetömörített agyagot a befúvógép fellazítja, majd nagy nyomású levegővel, csövön keresztül fújja a szigetelendő felületre vagy üregbe. Az ily módon befújt szigetelőanyag tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló üreget, a szerkezet legapróbb réseibe is bejut, így összefüggő szigetelést képez. Ezzel a technológiával lehetőség nyílik olyan szerkezetek szigetelésére, melyeket másképp szinte lehetetlen szigetelni. Ilyen például a 70-80-as években épült családi házak fagerendás, alsó-felső padlásdeszkás födémeinek szigetelése a stukatúr és a stablon feltöltésével. Ennek a praktikus technológiának köszönhetően egy átlagos családi ház padlása – felfordulás nélkül – általában egy nap alatt szigetelhető úgy, hogy a padlástér is használható marad.

Mivel a Thermotus csak természetes anyagok felhasználásával, papírhulladék újrahasznosításával készül, így teljes mértékben környezetbarát.

A fújható cellulóz hőszigetelés télen-nyáron hatékony védelmet nyújt

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo