2015. augusztus 03.

Utólagos tetőszigetelés bontás nélkül

Utólagos tetőszigetelés bontás nélkül

Ha megfelelő szigetelőanyagot tennénk megfelelő vastagságban a beépített padlásterek tetőszerkezetébe, télen megakadályozhatnánk akár 15-25 százalékos hőveszteséget, ugyanakkor nyáron megelőzhetnénk, hogy a felforrósodott tető felmelegítse a belső légteret. Így spórolhatnánk mind a fűtés-, mind a villanyszámlánkon.

Gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tetőszerkezet ugyanúgy külső térhatároló felület mint a homlokzat; sőt ha jobban belegondolunk, a falakat ritkábban színezzük sötét színűre, míg cserépválasztáskor hagyományosan tégla színű vagy ennél sötétebb színeket részesítünk előnyben. A sötétebb színek nyáron sokkal jobban felmelegednek, amihez hozzájárul még, hogy a nap beesési szöge nyáron közelebb áll a 90°-hoz, mint más évszakokban, és ezáltal még könnyebben és hamarabb felmelegszik a tető a homlokzathoz képest.

Egy már beépített tetőteret újra szétbontani azért, hogy hőszigeteljük, körülményes feladat, ezért gyakran az utólagosan fújt szigetelés nyújtja a legkézenfekvőbb megoldást. A befújt szigetelőanyag a régi, esetenként nem jól megválasztott szigetelés helyére kerülve is megoldást nyújt a problémákra, hiszen tökéletesen hőhídmentes szerkezetet eredményez, mivel minden üreges szerkezetet kiválóan kitölt.

A utólagos tetőszigetelés bontás nélkül

A fújt szigetelés a tetőszerkezetet nem terheli meg, ugyanis az üregeket 30-35 kg/m3 testsűrűséggel fújva 15 cm vastagságban is csak 4,5-5 kg/m2 súlyt képvisel, míg a hagyományos ásványgyapot hőszigetelő termékek ennél jóval nehezebbek.

A Knauf Insulation idei újdonsága, hogy a Supafil termékek mellé érkezik ősztől a Thermo nevű új fújható hőszigetelő termék is, amely a már régen ismert és kedvelt tekercses és táblás anyagohoz hasonlóan ugyancsak környezetbarát Ecose technológiával készül.

A utólagos tetőszigetelés bontás nélkül A utólagos tetőszigetelés bontás nélkül A utólagos tetőszigetelés bontás nélkül

 

A befújt hőszigeteléshez használt anyag jellemzői és előnyei:

  • nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású;
  • nem tartalmaz égéskésleltetőt, mert nincs rá szükség;
  • nem tartalmaz rágcsálóriasztó/-irtó veszélyes szereket, anyaga eleve nem táplálék az állatok számára;
  • a szigetelőanyag szabási veszteség nélkül beépíthető;
  • nem keletkezik építési hulladék;
  • nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőtechnikai veszteség;
  • olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni (például borított gerendafödém utólagos befújása);
  • igen gyorsan kivitelezhető technológia (egy átlagos méretű családi ház egy nap alatt elkészül);
  • Ecose technológia.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo